Ondřej Bank spadl v Kvitfjellu v superobřím slalomu a zranil si levou nohu

Český lyžař Ondřej Bank si v superobřím slalomu Světového poháru v Kvitfjellu při pádu poranil levou nohu, na níž má dvě hluboké tržné rány.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Bank se zranil v superobřím slalomu v norském Kvitfjellu

Ondřej Bank se zranil v superobřím slalomu v norském Kvitfjellu | Zdroj: ČTK

Třiatřicetiletý závodník se na sjezdovce hned chytil za holeň a oblast těsně nad botou si začal chladit sněhem. Ze svahu musel být po krátkém čekání na pomoc odvezen na kanadských saních.

"Je v pohodě, při vědomí, nic zlomeného nemá a koleno také vypadá dobře," řekl ČTK v telefonickém rozhovoru trenér a bratr Tomáš Bank. Problémem jsou ale tržné rány. "Jsou dvě a dost hluboké," uvedl kouč.

Pátý muž z obřího slalomu na olympijských hrách v Soči je nyní na cestě do nemocnice v Lillehammeru, kde by se měl podrobit dalším zevrubným vyšetřením a důkladnému sešití nohy.

"Těžko dělat prognózy, jaké to bude mít následky. Musíme počkat," řekl trenér Bank. Se svým týmem se vydal za lyžařem do nemocnice. "A ještě ho bolí zadek. Byla to docela velká 'držka', snažil se to narovnat, měl vysokou rychlost a neustál to," doplnil. Na mezičasu Bank jel na umístění kolem patnácté příčky.

Bank, jenž během kariéry utrpěl řadu zranění včetně zlomeniny obou holeních kostí a přetrhaných vazů v koleně, ztratil v předposledním superobřím slalomu sezony kontrolu nad lyžemi přibližně v polovině trati. Při pádu přišel o obě lyže i hůlky a dlouho klouzal po sněhu. Okamžitě pak rukou signalizoval, že není v pořádku.

Předposlední sjezd sezony SP v Kvitfjellu ovládl Kanaďan Guay

Číst článek

Na olympiádě v Soči se Bank třikrát prosadil do elitní desítky a stal se historicky nejlepším českým sjezdařem.

Druhé vítězství před domácími fanoušky oslavil Nor Kjetil Jansrud. Po pátečním triumfu ve sjezdu dnes opanoval i superobří slalom, který vyhrál také na olympiádě v Soči.

Jeho krajan Aksel Lund Svindal obhájil ve Světovém poháru po triumfu ve sjezdu i křišťálový glóbus za superobří slalom. Stačilo mu k tomu čtvrté místo, díky kterému zvýšil náskok v čele celkového pořadí před specialistou na technické disciplíny Marcelem Hirscherem z Rakouska na 77 bodů.

Závod SP v sjezdovém lyžování v Kvitfjellu (Norsko):
Muži - superobří slalom:
1. Jansrud (Nor.) 1:31,39 min., 2. Küng (Švýc.) -0,26, 3. Mayer (Rak.) -0,33, 4. Svindal (Nor.) -0,44, 5. Kriechmayr -0,48, 6. Baumann (oba Rak.) -0,58, 7. Weibrecht (USA) -0,64, 8. Osborne-Paradis (Kan.) -0,70, 9. Marsaglia (It.) a Guay (Kan.) oba -0,73, ...Bank (ČR) nedokončil.

Průběžné pořadí super-G (po 5 z 6 závodů): 1. Svindal 346 b., 2. Küng 239, 3. Jansrud 227, 4. Mayer 186, 5. Défago (Švýc.) 177, 6. Miller (USA) 160.
Průběžné pořadí SP (po 28 z 35 závodů): 1. Svindal 1032, 2. Hirscher (Rak.) 955, 3. Pinturault (Fr.) 774, 4. Ligety (USA) 629, 5. Jansrud 603, 6. Neureuther (Něm.) 551, ...99. Bank 29, 111. Krýzl 18, 126. Vráblík (oba ČR) 8.

ČTK, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme