Hokejové derby vyhrála Slavia a drží šanci na předkolo, to si zajistil Liberec

V 50. kole hokejové extraligy vrcholí boj o konečné umístění v tabulce. Slavia v pražském derby dlouho vedla a nakonec porazila Spartu v prodloužení. Třinec přestřílel Brno deseti góly. Kladno ukončilo gólový půst a zvítězilo v Litvínově.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberecký Martin Bartek se raduje z gólu i postupu do předkola play-off

Liberecký Martin Bartek se raduje z gólu i postupu do předkola play-off | Zdroj: ČTK

Pokud chtěla Slavia před zápasem pomýšlet na účast v předkole play-off, musela proti Spartě bodovat. Vstříc úspěchu vykročili její hráči již v páté minutě, kdy Lukáš Krenželok namířil svou střelu přesně pod břevno branky sparťanského gólmana Novotného.

Vedoucí tým tabulky vyrovnal ve 25. minutě. Při ponechané výhodě se puk dostal k obránci Philippovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Domácí ale okamžitě reagovali a Kyle Wharton je znovu poslal do vedení.

Pět minut před koncem základní hrací doby Sparta vyrovnala. V přesilovce pěti proti třem vyrovnal Karel Kubát a poslal zápas do prodloužení.

Věřit se musí vždycky, říká kapitán Slavie Kadlec po vítězství nad Spartou

Číst článek

To ale trvalo pouhých třicet sekund. Poté vyslal Valach dlouhou přihrávkou do sóla kapitána Kadlece, který blafákem rozhodl o výhře týmu Vladimíra Růžičky 3:2 v prodloužení.

Deset gólů v síti Komety

Utkání Ocelářů Třinec s Kometou Brno gólově otevřel hostující Ondřej Němec hned po 63 sekundách zápasu. Pak ale začal brankostroj domácích. Ještě do desáté minuty otočili skóre Jakub Orsava a Jan Peterek.

Ve 28. minutě se prosadil Erik Hrňa a vyhnal Čiliaka z branky. Proti Trvajovi se ale prosadili Lukášové Galvas a Zíb, Martin Adamský a jeho jmenovec Růžička vstřelil dokonce hattrick. David Květoň na konci 52. minuty uzavřel konečné skóre na jednoznačných 10:2.

Plzeň přišla o druhé místo

Třinec se tak dostal na druhé místo v tabulce. Pomohla mu k tomu prohra Plzně, která doma podlehla Zlínu.

Všechny tři branky zápasu na západě Čech padly ve druhé třetině. Domácí vedli po brance Vojtěch Mozíka, za hosty se ale prosadily zkušené opory.

Těsně po polovině zápasu udeřil hned po oslabení Petr Čajánek, který dostal přihrávku na modrou čáru a přesnou střelou vyrovnal. Vítěznou branku vstřelil minutu před koncem druhé třetiny Jaroslav Balaštík po osvědčené spolupráci s Petrem Leškou.

Zlín se posunul na páté místo tabulky před brněnskou Kometu.

Liberec je definitivně v předkole play-off

Bílí Tygři z Liberce si zajistili účast ve vyřazovacích bojích díky vítězství nad Vítkovicemi. Na úvodní Bartekovu branku z úvodu druhé třetiny sice dokázal zareagovat vítkovický Peter Húževka. Domácí ale rozhodli během osmi sekund třetí třetiny.

Výtiskova střela sice letěla mimo, ale odrazila se tak nešťastně pro brankáře Šindeláře, že od jeho zad skočnila v brance. Hned po rozehrávce zvýšil na rozdíl dvou gólů Valský. Liberec tak vyhrál 3:1.

Rezignovaný Chomutov přijel na led Hradce Králové, kde si připsal další porážku. Rozhodli o ní Michal Tvrdík a Jiří Šimánek, kteří zajistili Mountfieldu góly v přesilových hrách výhru 2:0.

Kladno konečně vstřelilo gól a zvítězilo v Litvínově

Litvínov se stále drží na desátém místě, na Slavii má už ale tříbodový náskok. Prohrál totiž domácí zápas s Kladnem.

Rytíři ukončili po 253 minutách svůj střelecký půst. Ve třetí minutě je poslal Petr Tenkrát Kladno do vedení. Za domácí vyrovnal o čtyři minuty později Viktor Hübl a na další góly čekali diváci až do třetí třetiny.

V závěrečném dějství vstřelil Petr Tenkrát svůj druhý gól a o tři minuty později asistoval i u vítězného gólu Miloslava Hořavy. Marek Posmyk sice snížil na jednogólový rozdíl, vyrovnat už se ale Litvínovu nepodařilo.

Karlovy Vary si play-off nezahrají

O možnost účasti v bojích o titul přišli hokejisté Karlových Varů. Ti doma prohráli s Pardubicemi 1:4 a na desátý Litvínov mají již nedostižnou sedmibodovou ztrátu. O jistotě pro Pardubice rozhodly branky Marka Ďalogy z šesté minuty a Lukáše Endála.

Na kontaktní gól karlovarského Radima Hrušky odpověděl ještě ve druhé části Petr Sýkora a vrátil hostům dvoubrankový náskok. Do prázdné branky pečetil výsledek 1:4 Tomáš Nosek.

50. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - PSG Zlín 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 25. Mozík (M. Dvořák, T. Sýkora) - 31. Čájánek (Veselý, Zámorský), 39. Balaštík (Leška). Rozhodčí: Pešina, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:7, navíc Duda (Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 5174.

HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 10:2 (2:1, 4:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 7. Orsava (Linhart), 10. Peterek (Hrňa, Zíb), 28. Hrňa (Peterek, Bonk), 33. Galvas (Polák, Bonk), 36. Zíb (Bonk, D. Květoň), 36. Martin Růžička (Rákos), 47. Martin Růžička, 48. Adamský (Roth, Hrubec), 52. Martin Růžička (Polanský, D. Nosek), 52. D. Květoň (Zíb, Foltýn) - 2. V. Němec (Dlapa, J. Káňa II), 50. Vondráček (Čermák, Kováčik). Rozhodčí: Kubuš, Müllner (oba SR) - Jindra, Skopal. Vyloučení: 4:5, navíc Foltýn 10 min. - Miller 5 min. a do konce utkání, Burian 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 4596.

HC Slavia Praha - HC Sparta Praha 3:2 v prodloužení (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Krenželok (Sklenář, Klhůfek), 27. Wharton (Sklenář), 61. Kadlec (Valach, A. Svoboda) - 25. Philipp (Kubát, J. Hlinka), 55. Kubát (T. Rachůnek, J. Hlinka). Rozhodčí: Šindler, Hribik - Ondráček, Štofa. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 10.320.

Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Steel 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 24. Bartek (Nedvěd, Gřegořek), 42. Výtisk (Filippi, Hunkes), 42. Valský (T. Urban, Čakajík) - 26. Húževka (Burger, Barinka). Rozhodčí: Turčan, Horák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:9, navíc K. Jass - J. Stehlík oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 4821.

Mountfield Hradec Králové - Piráti Chomutov 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 18. Tvrdík (Pospíšil, Ptáček), 26. Šimánek (Mertl, Kudrna). Rozhodčí: Jeřábek, Wagner - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:0. Diváci: 3898.

HC Verva Litvínov - Rytíři Kladno 2:3 (1:1, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 7. Hübl (Jánský, Lukeš), 50. Posmyk (Ručinský, Hanzl) - 3. Tenkrát (Havlíček), 44. Tenkrát (T. Kaberle, Havlíček), 47. M. Hořava (Tenkrát, Majeský). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:7, navíc Trávníček (Litvínov) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 4346.

HC Energie Karlovy Vary - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 35. R. Hruška (Pohl, Gulaši) - 6. Ďaloga (Radil, T. Zohorna), 17. Endál (Kolář, P. Sýkora), 39. P. Sýkora (Číp, Ďaloga), 59. T. Nosek. Rozhodčí: Polák, Hradil - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:5, navíc Bičánek (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 2684.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme