Na Přerovsku stoupá zájem o tradiční strojírenské obory

Poslední dva týdny mají děti ze základních škol na rozhodnutí o svém budoucím studiu. Na Přerovsku tradičně nejvíce dětí míří na gymnázia. Stoupá ale také zájem o strojírenské obory. Mladí lidé totiž začínají myslet i na to, jestli se svojí profesí uspějí na trhu práce. A protože je v regionu stabilně nejvyšší poptávka po strojírenských a optických oborech, roste i zájem o studium na učňovských školách technického směru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Strojírenský průmysl

Strojírenský průmysl | Foto: Tomáš Adamec

Mechanik, zámečník, seřizovač, nástrojař, obráběč kovů, optik - to jsou na Přerovsku nejžádanější profese. Studenti, kteří se pro ně rozhodli, vědí, že o práci nebudou mít nouzi:

„Myslím si, že v tomto oboru bude práce ještě hodně.“
„Tady je šance celkem velká, protože je to takové černé řemeslo. A to je vždycky potřeba. Je to široké odvětví a každý v něm najde nějakou tu svoji cestu,“ říkají oslovení studenti.

Studium technických učňovských oborů podporuje formou stipendií nejen hejtmanství, ale také řada firem, které mají o absolventy velký zájem.

Jana Zemková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme