Nový Bydžov se dočkal autobusového terminálu, půlku nákladů uhradí EU

V Novém Bydžově funguje nový autobusový terminál. Město dosud klasické autobusové nádraží nemělo, autobusy odjížděly ze zastávek v ulici Jana Evangelisty Purkyně. Terminál teď stojí v blízkosti vlakového nádraží a cestující tak mají snadnější přestup.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový Bydžov, nové autobusové nádraží

Nový Bydžov, nové autobusové nádraží | Foto: Martin Pařízek | Zdroj: Český rozhlas

„Výhoda to je, a pro ty lidi, kteří mají kombinovanou dopravu i s vlaky, tak určitě,“ pochvaluje si umístění nového terminálu jeden z prvních cestujících, pan Zdeněk.

Do června by měla být hotová i oprava ulice a prostoru před vlakovým nádražím. Celkově půjde o investici za 40 milionů korun.

„Prostor před nádražím bude stát zhruba 5 milionů korun,takže suma sumárum je to celkem 40 milionů korun, z čehož 20 milionů je dotace z regionálního operačního programu," upřesňuje novobydžovský starosta Pavel Louda z ODS.

Nový Bydžov, nové autobusové nádraží | Foto: Martin Pařízek

Zvětšit mapu

Ondřej Vaňura Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme