Nemocnice v Českých Budějovicích plánuje přesun všech oddělení do jednoho areálu

Vedení českobudějovické nemocnice předpokládá, že v rámci pěti až sedmi let přesune všechna oddělení do horního areálu a prostory bývalé vojenské nemocnice opustí. Nemocnice to oznámila u příležitosti oslav 100. výročí svého založení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberecká nemocnice nakoupila přístroje za 21,7 milionu korun pro léčení cévních mozkových příhod i nádorových onemocnění

Liberecká nemocnice nakoupila přístroje za 21,7 milionu korun pro léčení cévních mozkových příhod i nádorových onemocnění | Zdroj: ČTK

Cíl plánované proměny českobudějovické nemocnice popsal ekonomický ředitel nemocnice Martin Bláha.

„Chceme při té příležitosti logicky seskupit odbornosti do monobloků a jednotlivých pater. Také bude záležet na tom, jaký budeme mít prostor finanční. V rámci těchto všech přesunů také vzniknou dvě emergency, jedna pro interní obory a druhá pro chirurgické,“ vysvětlil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti o českobudějovické nemocnici zjišťovala Mária Pfeiferová

Práce začnou už v letošním roce výstavbou perinatologického centra.

„Bude to stát 700, 800 milionů korun úplně všechno. Výstavbu perinatologického centra rozjíždíme už v tomto roce. Jsme krátce před vyhlášením výsledků tendrů, měli bychom začít stavět co nevidět,“ potvrdil Martin Bláha.

„Je to akce za 200 milionů korun i s daní a další akce budou následovat tak, jak budou k dispozici finanční prostředky. Počítáme i s tím, že budeme žádat o dotace z evropských fondů,“ dodal.

Optimistický předpoklad dokončení přesunu části nemocnice z dolního areálu je podle ředitele nemocnice Břetislava Shona pět, maximálně sedm let.

„Říkali jsme si 7, 8 let, ale uděláme všechno proto, abychom firmy donutili na kratší období,“ uvedl Shon.

Prostory bývalé vojenské nemocnice plánuje vedení úplně opustit.

„V zásadě je možností několik. Využijeme je sami pro vlastní činnosti, nebo můžeme najít strategického pronajímatele, nebo je můžeme prodat. Ale jsou to všechno teoretické možnosti a necháme rozhodnout vlastníka,“ popsal Bláha.

V dolním areálu nemocnice se například nachází psychiatrie, část oddělení následné péče nebo oddělení ušní, nosní a krční.

Mária Pfeiferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme