Nebezpečné křižovatce na okraji Prostějova by mohlo pomoct osvětlení

Nebezpečná křižovatka mezi Čechůvkami a Kralicemi na Hané se nejspíš dočká úpravy. Olomoucký kraj totiž uvažuje, že přestavbu nebezpečného místa zaplatí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Následek dopravní nehody

Následek dopravní nehody | Foto: Fotobanka stock.xchng

Podle prostějovských radních by pomohlo osvětlení. Pokud hejtmanství městu příspěvek schválí, začne se stavět ještě letos.

„Zdánlivě to vypadá nelogicky. Večer to osvětlí, že tam nějaká cesta je, ale ve dne by mělo řidiče aspoň zarazit, že někde v polích jsou najednou světla. Snad tedy pomůže alespoň tento psychologický moment,“ poznamenala náměstkyně primátora Alena Rašková z ČSSD.

Ve hře je ale i nákladnější varianta, a to výstavba kruhového objezdu. Na křižovatce zemřelo od roku 2006 už pět lidí.

„Je tam dokonalý výhled na všechny strany, jak při jízdě po hlavní silnici, tak při výjezdech z vedlejší komunikace. Ti, co vyjíždí z vedlejší komunikace, se můžou domnívat, že se pohybují na hlavní silnici,“ vysvětlil soudní znalec Leo Dadák, který zpracovával příčiny zdejších tragických nehod.


Zvětšit mapu

Ivo Opletal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme