Slovan Liberec porazil Brno, ve fotbalové lize už je třetí

Až chyba brněnského brankáře Hladkého pomohla Slovanu Liberec k výhře nad Zbrojovkou. Využil ji dvacetiletý Kevin Luckassen, zajistil Liberci výhru a posun na třetí místo v tabulce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kevin Luckassen, jediný střelec zápasu Liberce s Brnem

Kevin Luckassen, jediný střelec zápasu Liberce s Brnem | Zdroj: ČTK

Oba týmy nemohly počítat s množstvím zraněných hráčů. V dresu Slovanu nenastoupili Fleišman a Delarge. Kvůli žlutým kartám navíc nemohl nastoupit ani Pavelka, v kádru Brna bylo zraněno hned pět hráčů.

Přesto měli Brněnští první velkou šanci zápasu. Nejlepší střelec Moravanů Markovič se po pětadvaceti minutách dostal k hlavičce, proti níž musel zakročit liberecký brankář Hroššo. Žádnou větší šanci už ale čtyři tisícovky diváků na stadionu U Nisy v prvním poločase neviděly.

Po změně stran začal hrozit Liberec. Rybalkova střela proletěla pokutovým územím, Luckassen se jí snažil dorazit do branky, na míč však nedosáhl.

Do střelecké listiny se tak dvacetiletý Holanďan zapsal až po hodině hry. Jednoduchý balon přeskočil nohu brankáře Brna Hrubého a Luckassen neměl žádný problém s otevřením brankového účtu zápasu.

Posila, kterou liberecké vedení přivedlo na poslední chvíli, mohla dát i druhý gól. Proti Luckassenově patičce ze 70. minuty ale Hladký zasáhl.

Po vítězství 1:0 má Liberec 32 bodů a v neúplné tabulce Gambrinus ligy je na třetím místě. Zpět před něj se ale mohou dostat Teplice, Mladá Boleslav a pražská Dukla.

19. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)
Branka: 64. Luckassen. Rozhodčí: L. Kovařík - Mencl, Jiřík. ŽK: Rybalka - Košťál. Diváci: 4113.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme