Hokejové play-off je tvrdší. Liberecký Bartek hned v 1. minutě přišel o zub

Důrazná obrana ve vyřazovacích bojích hokejové extraligy nejvíc znepříjemňuje život útočníkům, zpravidla těm nejlepším z řad soupeřů. Liberecký Martin Bartek okusil tvrdost vítkovického Michala Barinky už v úvodu zápasu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Barinka (vlevo) a Martin Bartek se na ledě potkali několikrát. Oddělovat je musel i rozhodčí

Michal Barinka (vlevo) a Martin Bartek se na ledě potkali několikrát. Oddělovat je musel i rozhodčí | Zdroj: ČTK

„Hned po vhazování mi vyrazil zub, ale to je prostě hokej. Snaží se mě vyprovokovat, ale já se nedám,“ uvědomuje si liberecký útočník Martin Bartek.

Michal Barinka ale soupeřovo zranění nezaznamenal: „Nevšiml jsem si toho a nebudu to komentovat. Play-off se asi bude hrát tvrději než normální soutěž. Myslím, že to byl úplně čistý zákrok,“ obhajuje se vítkovický obránce.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Michalem Barinkou i Martinem Bartkem mluvil v Ostravě Radim Sajbot

Situace z úvodní minuty zažehla mezi oběma hráči jiskru. Bartek s Barinkou se na ledě potkávali v ostrých soubojích častěji než jindy.

Několikrát to vypadalo, že si to rozdají mezi sebou i pěstmi. „Vždycky je to na spadnutí. Záleží na tom, jestli zahodí, nebo nezahodí rukavice. Když je zahodí, tak do toho jdeme,“ nebrání se konfrontaci Barinka.

Ke shození rukavic nakonec nedošlo. Nejspíš proto, že ani jedna z opor nechtěla za těsného stavu oslabit svůj tým.

V případě rozhodnutého stavu ale mohly souboje dopadnout jinak. „Není to osobní, ale každý chce vyhecovat své mužstvo. O tom to je,“ říká Martin Bartek.

Možné pokračování rivality nevylučuje v dalším průběhu série ani jeho protivník Michal Barinka. „Těžko říct, co bude. Přijde nový zápas a uvidíme, jak to bude pokračovat."

Druhé zápasy obou sérií předkola play-off se hrají už v úterý v podvečer.

Radim Sajbot, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme