Policisté na Přeloučsku zabavili u překupníků konopí za skoro dva miliony korun

Kriminalisté na Přeloučsku zabavili více než 31 kilogramů marihuany v hodnotě téměř dva miliony korun. Po několikaměsíčním vyšetřování zatkli čtyři muže, kteří překupovali drogu od malých pěstitelů a dál ji prodávali, hlavně na polském trhu. Tři z nich policie obvinila, dva skončili ve vazbě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marihuana, konopí

Marihuana, konopí | Foto: Ted S. Warren | Zdroj: ČTK

Na stopu policisty přivedl muž, který loni na podzim na Pardubicku v dodávce převážel více než 20 kilogramů marihuany.

Minulý týden ve čtvrtek pak policisté zadrželi další pachatele.

Přehrát

00:00 / 00:00

S hlavním vyšetřovatelem případu s překupníky marihuany na Přeloučsku mluvila redaktorka Iveta Záleská

„Při té čtvrteční realizaci byli zadrženi čtyři osoby, z toho tři byly obviněny z drogového trestného činu,“ uvedl hlavní vyšetřovatel případu Robert Veleta. Podle něj jsou pachatelé ve věku od 21 do 31 let.

Při zatýkání a domovních prohlídkách pomáhala stovka policistů. Kromě stop po přípravě obchodů zadrželi policisté také zlato a šperky, které údajně pocházejí z trestné činnosti.

Překupníkům hrozí za drogové delikty 8-12 let vězení, v případě, že policisté přehodnotí případ jako činnost organizované skupiny, trestní sazba je vyšší, 10-15 let.

Iveta Záleská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme