Liga mistrů: Barcelona a Paris Saint-Germain si pohlídaly postup do čtvrtfinále

Fotbalisté Barcelony a Paris Saint-Germain jsou dalšími postupujícími do čtvrtfinále Ligy mistrů. Katalánci v domácí odvetě osmifinále porazili Manchester City 2:1 a potvrdili vítězství 2:0 z Anglie. Mezi nejlepší osmičku se zařadil i Paris Saint-Germain, který na svém stadionu zdolal Leverkusen rovněž 2:1 a navázal na úvodní triumf 4:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barcelona postoupila přes Manchester City do čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů

Barcelona postoupila přes Manchester City do čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů | Zdroj: Reuters

Barcelona mohla dvougólový náskok z prvního zápasu rozšířit už po osmnácti minutách. Gól Neymara ovšem nebyl pro ofsajd přihrávajícího Alby uznán. Brazilský útočník byl blízko gólu také ve 39. minutě, kdy po podklouznutí obránce City Kolarova trefil jen boční síť.

V 41. minutě mohlo udeřit na opačné straně, po přihrávce Silvy pálil v dobré pozici Nasri jen do barcelonského brankáře Valdése. V závěru prvního poločasu Neymara vytlačil gólman Hart až do rohu pokutového území, jenže domácí forvard se dostal ke střele, kterou z branky vyhlavičkoval Fernandinho.

Šest minut po změně stran mohl Barcelonu poslat do vedení Messi, který přízemní střelou orazítkoval tyč. Na druhé straně se dostal k hlavičce střídající Džeko, jehož hlavičku parádním zákrokem vytěsnil mimo tři tyče Valdés. O další tři minuty později se octil v dobré palebné pozici Zabaleta, jenže domácí branku vůbec netrefil.

V 67. minutě klesly šance City na postup na minimum. Fábreags našel přihrávkou za obranou Messiho, který následně přeloboval gólmana Harta a poslal Barcelonu do vedení. Navíc v 78. minutě přehlédl sudí Lannoy penaltový faul na Džeka a za následné protesty si vykoledoval druhou žlutou kartu Zabaleta, pro kterého tak zápas předčasně skončil.

V 89. minutě dokázal srovnat kapitán City Kompany, ovšem v první nastavené minutě rozhodl o výhře Barcelony 2:1 Alves, který po zpětné přihrávce Iniesty zakončil povedenou kombinační akci.

Fotbalisté Paris Saint-Germain (v modrém) porazili Leverkusen i v odvetě a postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů | Foto: Reuters

Leverkusenu rychlý gól nestačil

Hráči Leverkusenu šli do odvetného zápasu proti Paris Saint-Germain s vědomím, že domácí zápas prohráli 0:4. V Paříži se sice dostali do vedení už po šesti minutách, kdy se po centru Donatiho hlavičkou na zadní tyči trefil Sam, ovšem ve 13. minutě bylo vyrovnáno. Na centr Cabayeho si naskočil Marquinhos a hlavou překonal gólmana Lena.

O dalších pět minut později mohli jít Pařížané do vedení, jenže technická střela Ibrahimoviče skončila jen na břevně. Ještě větší šanci měli ve 28. minutě hráči Leverkusenu, kterým sudí po faulu na Derdiyoka nabídl pokutový kop. Gólman Sirigu ale směr střely Rolfese vystihl a domácí podržel.

Druhý poločas vyšel lépe domácím, které dostal v 53. minutě do vedení Lavezzi po zpětné přihrávce Digneho. Hráči Leverkusenu ani přes nepříznivý stav zbraně nesložili, jenže v cestě jim stál výborný gólman Sirigu. V 68. minutě navíc přišla další komplikace, po druhé žluté kartě byl vyloučen záložník Can.

Šest minut před koncem mohl ještě navýšit vedení Pařížanů Pastore, ovšem jeho šanci zlikvidoval brankář Leno.

Odvetné zápasy osmifinále fotbalové Ligy mistrů:

FC Barcelona - Manchester City 2:1 (0:0)
Branky: 67. Messi, 90.+1 Daniel Alves - 89. Kompany. Rozhodčí: Lannoy - Cano, Annonier (všichni Fr.). ŽK: Fábregas - Fernandinho, Kolarov, Zabaleta, Kompany. ČK: 78. Zabaleta (Manchester). Diváci: 85.957. První zápas: 2:0, postoupila Barcelona.
Barcelona: Valdés - Daniel Alves, Piqué, Mascherano, Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Neymar (80. Sánchez), Messi, Fábregas (87. Roberto). Trenér: Martino.
Manchester City: Hart - Zabaleta, Kompany, Lescott, Kolarov - Fernandinho, Milner - Silva, Touré, Nasri (75. Navas) - Agüero (46. Džeko). Trenér: Pellegrini.

Paris St. Germain - Bayer Leverkusen 2:1 (1:1)
Branky: 13. Marquinhos, 53. Lavezzi - 6. Sam. Rozhodčí: Bebek - Petrovič, Grgič (všichni Chorv.). ŽK: Jallet, Rabiot - Derdiyok, Rolfes, Can. ČK: 68. Can (Leverkusen). Diváci: 45.596. První zápas: 4:0, postoupilo PSG.
PSG: Sirigu - Jallet, Marquinhos, Thiago Silva, Digne - Pastore, Cabaye, Rabiot - Cavani (85. Camara), Ibrahimovic (72. Ménez), Lavezzi (62. Lucas). Trenér: Blanc.
Leverkusen: Leno - Donati, Wollscheid, Toprak, Guardado - Rolfes, Reinartz (78. Wagener), Can - Sam (67. Brandt), Derdiyok, Castro (67. Son Hung-min). Trenér: Hyypiä.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme