V Jeseníkách se stále lyžuje. V Koutech je až půl metru sněhu

Kvůli teplému počasí mizí z lyžařských areálů v Jeseníkách sníh, stále se ale lyžuje. Provozovatelé středisek by rádi udrželi provoz vleků do konce příštího týdne, kdy končí jarní prázdniny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Některá střediska v Jeseníkách stále mají dostatek sněhu

Některá střediska v Jeseníkách stále mají dostatek sněhu | Zdroj: ČTK

„V Koutech jezdíme novou modrou sjezdovku a hřebenovku. Pokud se počasí výrazně nezmění, tak budeme jezdit určitě ještě tento víkend,“ říká vedoucí areálu Petr Marek.

Kromě jedné sjezdovky je v provozu celé středisko, které nabízí i dobré sněhové podmínky. „Vysněženost je slušná. Máme od třiceti do padesáti centimetrů většinou technického sněhu,“ informuje vedoucí koutského areálu.

Lyžaři do Koutů jezdí, přeje jim i počasí. „Máme hodně návštěvníků z Jihlavy, Žďáru, Bruntálu. Včera jsme měli téměř 700 návštěvníků,“ vypočítává Petr Marek.

Ostatní areály už hlásí méně lyžařů. I přesto, že sníh na sjezdovkách ještě leží. Z běžeckých tras je v provozu úsek z Ovčárny na Švýcárnu.

Zdeňka Jílková, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme