Policie v noci uzavřela pražskou magistrálu, zkontrolovala téměř 800 aut

Policisté ze čtvrtého obvodu uzavřeli v noci část pražské magistrály. Při rozsáhlé dopravně bezpečností akci kontrovali projíždějící řidiče a jejich vozidla, provoz byl kvůli tomu omezen v obou směrech. Padaly pokuty za špatný technický stav vozidel i řízení pod vlivem alkoholu. Cizince bez dokladů prověřovala cizinecká policie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podnapilý řidič v Praze nadýchal 1,22 promile

Podnapilý řidič v Praze nadýchal 1,22 promile | Foto: Milan Holakovský

Na magistrále se rozsvítila výstražná světla už v devět hodin večer. To totiž začala rozsáhlá bezpečnostní akce policie čtvrtého pražského obvodu.

Kontrole neunikl téměř žádný z řidičů, kteří mezi devátou večerní a jednou hodinou ranní tímto úsekem projížděli.

„Pátráme po odcizených vozidlech, detekujeme řidiče na omamné látky a alkohol. Je to nastaveno tak, aby na začátku bylo vozidlo, které má automatické vyhledávání kradených espézetek. Pak jsou jednotlivá stanoviště složená z dopravních policistů a našich policistů, kteří si jednotlivá auta rozebírají a kontrolují technický stav a posádku,“ popisoval průběh akce její velitel Jan Simmerl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Policejní akci na pražské magistrále přihlížela reportérka Veronika Štefanová

Jak potvrdil i mluvčí policie Tomáš Hulan, cílem takových kontrol je dopadnout především podnapilé řidiče a řidičky.

„Setkávali jsme se značně podnapilými řidiči na těchto komunikacích, protože se na nich s ohledem na jejich frekvenci neprovádí dopravně bezpečnostní akce. Technicky by to bylo nemožné. Proto jsme pracovali na nejpřijatelnějším řešení situace, aby nám řidiči neujížděli, a došli jsme k tomuto řešení,“ vysvětlil Hulan.

Jedenáct šoférů 'nadýchalo'

Na místě byla i cizinecká policie. Jednoho zadrženého muže odvezla přímo na svou centrálu. Neměl u sebe doklady. Pokud cizinci doklady měli, prověřoval je ve speciálním vozidle praporčík Kiedroň.

„Speciální vozidlo je na odhalování padělaných a pozměňovaných dokumentů. A nejen to, dnes pracujeme jako i lustrátoři. Zjišťujeme, jestli řidič, kterého zastavíme, má vůbec doklad,“ upřesnil policista.

Během dopravní akce policisté zkontrolovali téměř 800 automobilů. Spácháno bylo 101 přestupků, na blokových pokutách policie vybrala bezmála 11 tisíc korun. Jedenáct řidičů mělo pozitivní test na alkohol, dva na omamné látky.

Veronika Jošková Štefanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme