Česko-brazilské dny v Novém Boru zahájí výstava brazilského skláře i český houslový virtuoz

Nový Bor na Českolipsku dnes večer ožije brazilskými rytmy. Ve městě začnou tradiční Česko-brazilské dny. Odstartují například vernisáží výstavy brazilského výtvarníka Ricarda Hoineffa nebo vystoupením houslisty Jaroslava Svěceného.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Masopust ve stylu brazilského karnevalu se stal v Novém Boru tradicí

Masopust ve stylu brazilského karnevalu se stal v Novém Boru tradicí | Foto: Nový Bor

Ricardo Hoineff žije v Čechách už více jak 20 let. V loňském roce dokončil studia v oboru Tvorba uměleckého skla na novoborské sklářské škole. Jeho výstavu s názvem Souvislosti uvede herečka Bára Hrzánová.

Poprvé budou k vidění Ricardovi skleněné objekty, které vytvořil na novoborské sklářské škole. Sklo bude tematicky doplněno malbami a ve vzduchu vznášejícími se objekty.

Brazilec vystudoval v Novém Boru výrobu skla

Ricardo Hoineff je patronem novoborského karnevalu, podílí se na něm od jeho počátku, ať už jako vystavovatel, účastník karnevalu nebo lektor semináře výroby masek.

Studoval vizuální komunikaci a scénografii na Federální univerzitě v Riu de Janeiru a později na DAMU v Praze.

Podílel se jako scénograf na karnevalu v Riu, spolupracoval s Českou televizí, Novou, JOJ a Slovinskou státní televizí a TV Barrandov.

Bára Hrzánová a Ricardo Hoineff | Foto: Tomáš Mařas

V loňském roce dokončil studium na Vyšší odborné škole sklářské v Novém Boru v obor Tvorba uměleckého skla.

Na zahájení výstavy ve Sklářském muzeu zahraje houslový virtuóz Jaroslav Svěcený společně s bubenickou formací Tam Tam Batucada. Chybět nebudou ani brazilské tanečnice ze skupiny Brasil Show a ochutnávka brazilských specialit.

V sobotu pak od novoborského kina vyjde karnevalový průvod. Na programu jsou i závody na historických lyžích na náměstí.

V pondělí na masopust ve stylu Brazílie naváže přednáška pro školy s promítáním v městském kině. Ricardo Hoineff přiblíží historii brazilského karnevalu, zvyky i kulturu Brazílie.

Program oslav masopustu v Novém Boru | Foto: Nový Bor

Tomáš Mařas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme