V Brně stoupl oproti roku 2010 počet bezdomovců skoro o polovinu

Počet lidí, kteří nemají domov a jsou nucení žít na ulici, výrazně vzrostl. Oproti poslednímu sčítání, které proběhlo v Brně v roce 2010, je nárůst 44%.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bezdomovec Miloš Hudeček spí na lavičce na peróně

Bezdomovec Miloš Hudeček spí na lavičce na peróně | Foto: Michal Záboj | Zdroj: Český rozhlas

V Brně je v současné době 1950 bezdomovců. Vyplývá to z výsledků projektu Zjišťování počtu lidí bez domova, který letos už potřetí připravil brněnský magistrát.

Výsledné číslo zahrnuje bezdomovce v institucích i kvalifikovaný odhad lidí na ulici. Jak se určuje, přibližuje dobrovolník Jan Bílek z komunity Sant´Egidio, která se věnuje pomoci lidem bez domova.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sčítání bezdomovců v ulicích Brna popisuje dobrovolník z komunity Sant´Egidio Jan Bílek

„Nejprve jsme řádně proškoleni, aby se nikomu nic nestalo, a abychom sčítali správné osoby. Pak dostaneme okrsky, které jsou přesně vyznačeny v mapách,“ popisuje Jan Bílek přípravy před odchodem do ulic.

„Do terénu vycházíme po dvoučlenných nebo tříčlenných skupinkách a máme tři hodiny na to, abychom ulici po ulici prošli a vizuálně sčítali lidi, kteří tam žijí,“ dodává Jan Bílek.

Vojtěch Bureš, Martina Pelcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme