Pardubická sokolovna dostává pomalu svůj původní historický vzhled

Pardubickou sokolovnu už v listopadu obsadili stavbaři. Velká oprava historické budovy byla nezbytná, sportoviště dávno nesplňovalo požadavky cvičenců a možná ani hygieniků, průchod šatnami byl složitý a budova byla i částečně podmáčená. Po generální rekonstrukci bude přístupná i pro vozíčkáře nebo maminky s kočárky. Stavebníci navíc dají 90 let staré budově původní vzhled.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rekonstrukce pardubické Sokolovny je kvůli špatnému stavu budovy přerušená

Rekonstrukce pardubické Sokolovny je kvůli špatnému stavu budovy přerušená | Foto: Honza Ptáček | Zdroj: Český rozhlas

Modernizace sokolovny probíhá v úzké spolupráci s městem Pardubice. Rozpočet projektu počítá s částkou téměř 88 milionů korun.

„Ten dům vracíme do doby, jak vypadal na začátku. Protože v průběhu těch 90 let ho naši předci přece jen trochu zhyzdili, zastavěli. My mu dáváme opět vzdušnost a nádech historična. Měl by být výrazně hezčí, než byl v posledních 20 či 30 letech,“ slibuje místostarosta Sokola Miroslav Janovský.

Stavebníci pracují i s dobovými fotografiemi a zjistili, že budova je ve skutečnosti o dvě pětiny menší, než předpokládaly projekty, protože sokolům tehdy docházely peníze.

Drahomíra Bačkorová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme