Viktoria Plzeň porazila Lyon 2:1, v Evropské lize ale končí

Fotbalová Viktoria Plzeň prohrála s francouzským Olympiquem Lyon boj o postup mezi nejlepších osm týmů Evropské ligy. V domácím prostředí sice porazila francouzský klub 2:1, v součtu obou zápasů ale Lyon zvítězil o dvě branky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňští fotbalisté děkují svým fanouškům za podporu po vypadnutí z Evropské ligy

Plzeňští fotbalisté děkují svým fanouškům za podporu po vypadnutí z Evropské ligy | Zdroj: ČTK

Viktoria nastoupila do utkání bez svého kapitána Pavla Horvátha, kterého v sestavě nahradil Patrik Hrošovský. I tak si ale vytvořila hned v úvodu velkou šanci, Daniel Kolář ale z hranice malého pokutového území mířil vedle.

Těsně mimo branku skončila i tečovaná střela Hořavy v 18. minutě. Blízko k úvodnímu gólu zápasu měl i Milan Petržela, po otočce v pokutovém území ale ve vyložené pozici pálil nad branku.

Lyon si svou první šanci vytvořil ve 27. minutě. Po standardní situaci Tolisso hlavičkoval do tyče. Do největší příležitosti prvního poločasu se dostal plzeňský stoper Čišovský. Stál sám před brankářem Lopesem, který ho ale skvělým zákrokem vychytal a zachránil svůj tým.

Hosté udeřili těsně před koncem prvního poločasu. Bafétimbi Gomis se uvolnil v pokutovém území a střelou k tyči poslal svůj tým do vedení.

Pavel Vrba se už výsledky Plzně nenervuje. Vyhýbá se rovněž i jejímu hodnocení

Číst článek

I ve druhém poločase měla Plzeň herní převahu. Čišovského hlavičku sice Lopes ještě s námahou vyrazil, pak ale domácí prosadili. Během dvou minut skórovali Daniel Kolář se Stanislavem Teclem a Viktoria najednou vedla 2:1.

Obrovskou příležitost k navýšení náskoku měl 20 minut před koncem Stanislav Tecl. Po faulu na Ďuriše zahrával pokutový kop, jeho střelu do protipohybu brankáře ale zastavila tyč.

V závěru si Plzeň vytvořila množství obrovských šancí. Čišovského dělovku vyrazil Lopes, střídající mladík Končal trefil břevno, gól už ale nikdo nevstřelil. Po vítězství 2:1 se Plzeň s Evropskou ligou loučí a postoupuje Olympique Lyon.

Odvetný zápas osmifinále fotbalové Evropské ligy:
Viktoria Plzeň - Olympique Lyon 2:1 (0:1)
Branky: 60. Kolář, 62. Tecl - 45.+3 Gomis. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz (všichni Pol.). ŽK: Limberský, Čišovský - M. Lopes, Briand. Diváci: 10.352. První zápas: 1:4, postoupil Lyon.
Sestavy:
Plzeň: Bolek - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Hrošovský, Hořava - Petržela (77. Wágner), Kolář (74. Bakoš), Ďuriš (84. Končal) - Tecl. Trenér: Uhrin ml.
Lyon: A. Lopes - M. Lopes (61. Bedimo), Biševac, B. Koné, Dabo - Ferri, Gonalons, Tolisso (77. Mvuemba) - Gourcuff - Gomis (84. Malbranque), Briand. Trenér: Garde.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme