Nový vzdělávací program naučí žáky a studenty, co nepatří do kanalizace

V rámci nového programu DOODPADU aneb Co do kanalizace nepatří navštíví pracovníci Čistírny odpadních vod České Budějovice žáky prvních stupňů základních škol, ale také středoškoláky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Žáci z Červeného Kostelce

Žáci z Červeného Kostelce

Olej, zbytky jídla nebo chemikálie. Nic z toho by lidé do kanalizace splachovat neměli. Tyto látky poškozují kanalizační potrubí, a navíc zvyšují náklady na čištění odpadních vod. Děti na jihu Čech se to v novém vzdělávacím programu dozví zábavnou formou.

„Chceme, aby výuková hodina byla interaktivní a aby děti zaujala,“ plánuje Ivan Kafka z pořádající společnosti Energie AG Bohemia.

Přehrát

00:00 / 00:00

O novém vzdělávacím programu více zjistila Kristýna Barchini

„Bude se postupovat podle pracovních listů. Nejprve seznámíme děti s problematikou, a poté budou odpovídat na otázky, řešit kvízy, tajenky. Pokud bude čas, budou se dělat i různé pokusy,“ popisuje program návštěv Kafka.

Vzdělávací program DOODPADU aneb co do kanalizace nepatří bude probíhat nejen v jižních Čechách, ale také například na Berounsku, Chrudimsku nebo Kolínsku.

„Středoškoláky bychom chtěli začít oslovovat na začátku dubna, základní školy pak chceme oslovit ke konci školního roku. S výukovými hodinami bychom začali na začátku školního roku,“ říká mluvčí společnosti ČEVAK Jitka Kramářová.

První hodiny děti zaujaly

Některé děti ze Základní školy T.G. Masaryka ve Vrátě si už nový vzdělávací program vyzkoušely. „Zajímalo je to. Děti zjistily, že pro to můžou něco udělat, což je nadchlo ještě víc,“ prozradila učitelka Hana Vránová.

Studenti středních škol se mohou zúčastnit soutěže Co do kanalizace nepatří aneb To fakt nevyčistíš. Za úkol budou mít vytvořit reklamní spot, plakát nebo video, aby lidem vysvětlili, co v kanalizaci končit nemá. Odměnou bude finanční příspěvek na maturitní ples.

Kristýna Barchini, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme