Česku zažilo další výjimečně teplý den. V neděli se prudce ochladí

Teploty i dnes překonaly na skoro polovině měřících stanic rekordy. Nejtepleji bylo ve středočeských Dobřichovicích, naměřili tam 24, 1 stupňů Celsia. Teplotní maxima padaly v Čechách i na Moravě zhruba na každé třetí stanici. Pěkné počasí by mělo být i v sobotu, pak se prudce ochladí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jarní počasí si užívali cyklisté a bruslaři na cyklostezce na Příluku ve Zlíně

Jarní počasí si užívali cyklisté a bruslaři na cyklostezce na Příluku ve Zlíně | Zdroj: ČTK

Podle Františka Šopka z Českého hydrometeorologického ústavu dnes v Čechách, kde bylo tepleji než na Moravě a ve Slezsku, padaly i absolutní březnové rekordy.

„Průměrné denní teploty včera byly 7 stupňů nad dlouhodobým normálem, dnes je to podobné a je to poměrně výjimečné,“ uvádí k celkovému počtu dosažených maxim.

Přehrát

00:00 / 00:00

O tom, jaké bude počasí na českém území v dalších dnech, mluvil ve vysílání Radiožurnálu František Šopko z ČHMÚ

Zítra bude podle něj počasí obdobné, i když teploty zhruba o dva stupně klesnou. Ráno bude opět slunečné, odpoledne pak ale od západu přibude oblačnosti. Sobotní teploty se budou pohybovat mezi 17 a 21 stupni Celsia. Na západě Čech očekávají meteorologové ještě o něco nižší teploty – kolem 16 stupňů.

„Na severozápadě bude až zataženo a ojediněle se zde může už od ranních hodin vyskytovat déšť. Morava a Slezsko zítra ještě zůstanou beze srážek,“ dodává k tomu Šopko s tím, že v neděli přijde ochlazení na celém území:

„Noc na neděli bude sice poměrně teplá, ale deštivá. Přes den očekáváme teploty už jenom od 6 do 10 stupňů, většinou zataženo, občas déšť nebo přeháňky.“

Pouze na východě republiky zaprší až v průběhu dne. Ráno by mělo být beze srážek.

Matěj Skalický, Eliška Malínská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme