Do kabiny hokejistů Lva se během rekordní pětihodinové bitvy nosilo i jídlo

Kontinentální hokejová liga má nový rekord. Lev Praha odehrál s Donbassem Doněck dosud nejdelší zápas, který hosté rozhodli až ve čtvrtém prodloužení. Hokejový maratón ukončil ve 127. minutě obránce Koněv, díky němuž ukrajinský celek srovnal stav série na 1:1.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejdelší zápas v historii hokejové KHL ukončil gól Doněcku ve 127. minutě

Nejdelší zápas v historii hokejové KHL ukončil gól Doněcku ve 127. minutě | Zdroj: ČTK

Čtvrté prodloužení začalo v holešovické Tipsport Areně o půlnoci. Z necelých šesti tisícovek lidí už sice pár diváků odešlo, i tak se ale domácí hráči dočkali po pěti hodinách bouřlivého přivítání.

Po šedesáti minutách nikdo nečekal takový průběh, a kdo si myslel, že se pojedou nájezdy, rychle vystřízlivěl. První prodloužení bylo hodně opatrné, s přibývajícími minutami se už spíše projevovala únava. Zápas mohl rozhodnout ve třetím nastavení Thornberg, který ovšem ve slibné šanci střílel nad branku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejdelší zápas v historii KHL sledoval reportér František Kuna

Lev byl lepší i v dalších minutách, od modré to zkoušel Němec, ovšem ani on, ani o chvíli později Klepiš gólmana Doněcku Leightona nepřekonali. Nakonec udeřilo na opačné straně kluziště, z ojedinělé akce se prosadil obránce Koněv a Doněck mohl slavit vítězství 4:3.

Zápas se hrál 126 minut a 14 sekund, delší utkání historie KHL nepamatuje. „V prodloužení jsme měli obrovské šance, které jsme ale neproměnili, soupeř dal gól takřka z ničeho. Je to zklamání, ale jde jen o jeden zápas. Dlouhý zápas ovlivní oba dva týmy, nicméně Doněck má v nohách sedm zápasů s Rigou, my hráli předtím jen čtyři duely. Pořád tak máme tři zápasy k dobru,“ řekl obránce Lva Ondřej Němec.

Hokejisté Lva Praha prohráli s Doněckem nejdelší zápas v historii KHL

Číst článek

Pětihodinový zápas neodehrajete jen s iontovým nápojem, i proto se do šatny Lva v přestávkách mezi prodlouženími nosilo jídlo. „Byly tam špagety, kousky kuřete a energetické tyčinky,“ prozradil Němec.

V noční tramvaji ale prohra fanouškům se Lvem na prsou zase tolik nevadí a už plánují, jak budou fandit v dalším zápase. Ten se odehraje v Bratislavě, kde má Doněck přechodné domácí prostředí vinou politické situace na Ukrajině.

Čtvrtfinálová série tam bude pokračovat za nerozhodného stavu 1:1 v neděli a v pondělí.

František Kuna, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme