Druhé porážce s Třincem nezabránil ani skvělý pardubický gólman Hudáček

Čtyři pořádně vyhecované zápasy, které skončily jednogólovými porážkami domácích týmů. Takové bylo sobotní pokračování čtvrtfinále play off hokejové extraligy. Gólmani poražených celků zřejmě neměli lehké spaní. Pardubický brankář Július Hudáček se ale nechystal vsadit na jistotu a sáhnout po prášku na spaní.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pardubický brankář Július Hudáček druhé porážce s Třincem ve čtvrtfinále play off nezabránil

Pardubický brankář Július Hudáček druhé porážce s Třincem ve čtvrtfinále play off nezabránil | Zdroj: ČTK

„Dám si teplé kakao a půjdu spát,“ ujistil strážce pardubické branky, kterému se sobotní utkání s Třincem povedlo. „Raději bych chytal špatně a vyhrál 6:4 jako v zápase se Slavií,“ přiznal Hudáček po bitvě, kterou Pardubice prohráli až v prodloužení.

Kouč Miloš Říha ovšem i přes porážku na domácí půdě svého svěřence pochválil. „Svými zákroky držel naše šance. Třinec má velkou sílu v útoku a zejména ve druhé třetině si vypracoval spoustu gólových příležitostí,“ vyzdvihl Hudáčkův výkon Říha.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pardubický gólman Július Hudáček si zápasy play off užívá

Pětadvacetiletého slovenského gólmana nakonec definitivně rozesmutnil v sedmé minutě prodloužení Martin Růžička. Pokud by se ani nedělní duel nerozhodl v základní hrací době, třinecký kanonýr se chce znovu vyhnout samostatným nájezdům.

„Nejsem fanouškem penalt. V prodloužení se ukáže síla týmu, nájezdy jsou spíše loterie,“ má jasno Růžička.

Pardubický brankář o riziku samostatných nájezdů nepřemýšlí, těší se na každé utkání v play off. „Zatím si to užívám, pozitivní i negativní emoce k hokeji patří. Neskončili jsme v tabulce úplně nahoře, takže nejsem v roli favorita, Třinec se snažíme překvapit. Musíme hrát stejně jako v prvním duelu, bezchybně v obraně,“ dodal Hudáček.

Aleš Procházka, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme