V Japonsku začíná MS krasobruslařů, zúčastní se tři Češi

V japonské Saitamě začíná mistrovství světa v krasobruslení. V zemi, kde je krasobruslení velmi populární nechtějí zapadnout ani čeští reprezentanti. Šampionátu se zúčastní Eliška Březinová, její bratr Michal a Tomáš Verner. Oba mužští zástupci mají v Japonsku i své fankluby.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Březina na MS v Rusku

Michal Březina na MS v Rusku | Zdroj: ČTK

„S druhou polovinou sezony jsem spokojený a myslím, že je to velký posun před mistrovstvím světa,“ vzkazuje Michal Březina, že i letos u něj platí, že v závěru sezóny cítí největší formu.

Po 10. místě na olympijských hrách by se ve světové konkurenci rád umístil lépe a navázal na předchozí dvě bramborové medaile, které už si v kariéře ze světových šampionátů odvezl.

Přehrát

00:00 / 00:00

S českými krasobruslaři mluvil před MS v Japonsku reportér Českého rozhlasu Michal Jurman

Nahrává mu, že se po olympijském vrcholu sezóny nepředstaví v Japonsku hned několik špičkových závodníků včetně Kanaďana Chana.

Chybět ale nebude druhý český zástupce v soutěži Tomáš Verner, který se chce na předměstí Tokia definitivně rozloučit se svojí úspěšnou kariérou.

„Svou návštěvou v Japonsku se budu bavit, takže se na mistrovství světa těším. Rád bych se rozloučil s potleskem vestoje a abych postavil celou japonskou halu na nohy, musím předvést dobrý výkon,“ neplánuje si na závěr kariéry Verner konkrétní cíle.

Uvolněná nálada se přitom přenáší i do vztahu obou nejlepších českých krasobruslařů. „Před závody se moc nehecujeme. Jsme kamarádi a před závody se spíš bavíme o normálních věcech, abychom se odreagovali,“ prozrazuje Michal Březina.

Tomáš Verner | Foto: ČTK

Mezi ony „normální věci" budou moci Březina s Vernerem zařadit i početné zástupy japonských fanynek českého krasobruslení. Ty totiž na domácí půdě budou oba české reprezentanty podporovat, třeba i v boji o medaile.

Mužská soutěž světového šampionátu začíná ve středu před osmou ráno středoevropského času krátkým programem.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme