Tomáš Berdych prošel přes domácího Johna Isnera v Miami do čtvrtfinále

Tomáš Berdych porazil v osmifinále tenisového turnaje v Miami Johna Isnera. Český tenista přehrál světovou desítku 6:3 a 7:5 a ve čtvrtfinále ho čeká Ukrajinec Dolgopolov.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych se v Dubaji raduje z postupu do finále

Tomáš Berdych se v Dubaji raduje z postupu do finále | Zdroj: ČTK

Berdycha v utkání podržel servis, který ani jednou neztratil. Boj trval hodinu a půl. Po něm si nejlepší český tenista mohl oddychnout. Duely s 208 centimetrů vysokým Američanem jsou totiž vždy složité, připomněl si na Floridě Berdych.

„Je to vždycky strašně těžké utkání. Ono je hrozně specifické to, že se člověk musí hlavně soustředit na vlastní podání, pak až si můžete vytvořit tlak,“ podotkl v Miami Tomáš Berdych.,

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenista Tomáš Berdych uznal sílu soupeře. Rozhodlo podání, říká

Ve čtvrtfinále narazí česká jednička na Ukrajince Dolgopolova. Ten překvapivě vyřadil vítěze Australian Open a světovou trojku Švýcara Wawrinku.

„Je to velice nepříjemný hráč, v posledních týdnech předvádí vynikající tenis. Porazil Rafaela Nadala v Indian Wells, tady Stana Wawrinku. Je hodně nevyzpytatelný, má svůj rytmus, řekl bych až nerytmus. Já mám den volno, můžu se nachystat a moc se na zápas těším,“ dodal Berdych.

Na rozdíl od Berdycha Petra Kvitová v Miami vypadla. Ve čtvrtfinále prohrála s Ruskou Mariou Šarapovovou 5:7 a 1:6. Do semifinále naopak postupuje nasazená jednička Serena Williamsová po výhře nad Němkou Kerberovou.

Štěpán Pokorný, Craig Gabriel Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme