Nejlépe se odchází před vyprodanou halou, těší krasobruslaře Vernera

Pořádnou oslavu si každý představuje asi rozdílně. Tu, kterou ale přichystali japonští fanoušci krasobruslaři Tomáši Vernerovi, by si přál každý. Po 22 letech na ledě totiž uzavřel Verner 10. místem na mistrovství světa svoji bohatou kariéru a konec jeho jedné životní kapitoly rámovaly v japonské Saitamě tisíce tleskajících dlaní i slzy jeho fanynek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Loučící se Tomáš Verner

Loučící se Tomáš Verner | Zdroj: Reuters

I zahraniční komentátoři si v Saitamě všimli, že tohle není na letošním mistrovství světa úplně normální volná jízda. Ne že by Tomáš Verner bořil hranice rekordů a lidských možností. Naopak udělal několik zbytečných chyb, kvůli kterým klesl ze 4. místa po krátkém programu na konečné 10. místo, přesto mohl být se svým celkovým vystoupením v Japonsku spokojený.

Kamkoli se hnul, tlačila ho rozvodněná řeka jeho fanynek, na každém kroku bylo vidět, že tady odchází ze soutěžního ledu pan krasobruslař. „Je pravda, že jsem oblíbený, je to možná i tím, že v té elitní šestce jsem byl jediný blonďák. Byl to skvělý zážitek a nejlepší tečka, jak se rozloučit s bruslením, je odejít před vyprodanou halou s hlavou vztyčenou,“ vzkazuje z Japonska trojnásobný medailista z evropských šampionátů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přes nepovedenou závěrečnou jízdu, odcházel Tomáš Verner z amatérského ledu spokojený

Ten v Saitamě mohl položit na svůj krasobruslařský dort pomyslnou třešničku v podobě první medaile z mistrovství světa. Nestalo se tak, že by ale věšel Verner brusle na hřebík s kyselým výrazem ve tváři, to nečekejte.

„To se ve sportu stává a v tom ledovém také. Tam to opravdu klouže. Byla to jízda na horské dráze a ta jízda se vyplatila. Klidně bych to absolvoval znovu,“ hodnotí uplynulých 22 let sportovní dřiny rodák z Borovan, který po návratu z Japonska začne točit piruety úplně jiného života, než na jaký byl do této doby zvyklý. I když zkušenosti z oné horské dráhy i pocitů stylu „jednou dole, jednou nahoře" se mu budou i nyní určitě hodit.

Krasobruslení Verner neopustí

„Kolem prázdnin bych měl dodělat své studium a rád bych se vrhnul do podpory sportu. Ať už za mantinelem nebo možná i v kanceláři,“ dodává Verner.

Nezbývá než popřát, ať je nová etapa života Tomáše Vernera stejně úspěšná jako ta dnes už minulá, tedy krasobruslařská. A ať vzbuzuje stejně pozitivní emoce, jako se to sedmadvacetiletému sportovci dařilo letos v dalekém Japonsku.

Michal Jurman, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme