Fotbalová Plzeň rozstřílela Liberec, Příbram otočila zápas se Slováckem

Dvěma zápasy v sobotu pokračovalo 22. kolo nejvyšší fotbalové soutěže. Zatímco Plzeň porazila Liberec jednoznačně 6:0, hráči Příbrami museli otáčet zápas se Slováckem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňský Milan Petržela se raduje z gólu proti Liberci

Plzeňský Milan Petržela se raduje z gólu proti Liberci | Zdroj: ČTK

Viktoria Plzeň rozhodla zápas s Libercem během prvních dvaceti minut. V souboji druhého týmu tabulky s pátým se už v úvodu prosadili Jan Kovařík, Milan Petržela a Václav Procházka. Ve 23. minutě tak Plzeň vedla už 3:0.

Čtvrtý gól domácích přidal po půlhodině hry Patrik Hrošovský. Po přestávce završili Milan Petržela svou druhou brankou a Michal Ďuriš z penalty konečný výsledek na 6:0.

Je to debakl a musíme rychle zapomenout, řekl liberecký trenér Šilhavý

Číst článek

Plzeň porazila Liberec na domácím hřišti po třinácti letech a ve vzájemných soubojích vyhrál domácí tým poprvé od září 2007.

Příbram je po výhře desátá

Příbramští fotbalisté na domácím stadionu rychle prohrávali. Už ve třetí minutě zakončil rychlý protiútok Slovácka Milan Kerbr a poslal hosty do vedení. To ale vydrželo jen do 21. minuty, kdy si na rohový kop Příbrami naběhl Tomáš Krbeček a hlavou vyrovnal.

O vítězství pro domácí Příbram rozhodli ve druhém poločase Milan Mišůn a Jakub Řezníček. Slovácku sice dal naději kontaktní gól Jiřího Valenty z přímého kopu, vyrovnat ale hráči z Uherského Hradiště nedokázali.

Příbramští fotbalisté díky vítězství poskočili na desáté místo v neúplné tabulce Gambrinus ligy.

22. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - 1. FC Slovácko 3:2 (1:1)
Branky: 21. Krbeček, 60. Mišůn, 69. Řezníček - 3. Kerbr, 71. Valenta. Rozhodčí: Jílek - Gallo, Vysloužil. ŽK: Mašán, Slepička - Heča, Reinberk, Došek, Kuncl.

Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 6:0 (4:0)
Branky: 13. a 66. Petržela, 2. Kovařík, 22. Procházka, 32. Hrošovský, 80. Ďuriš z pen. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Štěrba. ŽK: Kovařík - Frýdek, Luckassen, Pavelka. Diváci: 10.242.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme