Nejlepší japonský tenista Kei Nišikori do zápasu proti Čechům nenastoupí

Japonský tým se ve čtvrtfinálovém utkání Davisova poháru bude muset obejít bez svého nejlepšího hráče. Kei Nišikori nedoléčil zraněné tříslo a předem oznámil, že do zápasu nenastoupí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejlepší japonský tenista Kei Nišikori do zápasu Davis Cupu proti ČR nenastoupí

Nejlepší japonský tenista Kei Nišikori do zápasu Davis Cupu proti ČR nenastoupí | Zdroj: ČTK

„Moc jsem se těšil, že budu hrát první daviscupové čtvrtfinále za Japonsko, ale po návratu z Miami stále nejsem v pořádku. Radil jsem se s lékařem a na pátek bych určitě nebyl připravený,“ omluvil se Kei Nišikori.

Čtyřiadvacetiletý Japonec ale zůstane s týmem. „Budu se snažit mimo kurt pomoci, jak jen to půjde,“ slíbil osmnáctý hráč světového žebříčku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reakce na absenci Kei Nišikoriho zjišťoval Jaroslav Plašil

Po odstoupení Nišikoriho je jedničkou Japonců Go Soeda, který je v žebříčku ATP na 134. místě. Doplňují ho Tacuma Ito a Jasutaka Učijama.

„Musíme se hlavně soustředit sami na sebe. Japonci nemají co ztratit a o to bude zápas těžší. Ale tím, že Kei není v týmu, naše šance hodně stouply,“ přiznal kapitán českého výběru Jaroslav Navrátil.

Jeden z českých reprezentantů, Lukáš Rosol, s absencí Japonce počítal. „Jestli měl problémy s tříslem, tak to není otázka pěti dnů, aby mohl hrát. Nemá důvod riskovat, má před sebou grandslamy a může se dostat do světové desítky,“ vysvětluje Rosol.

Tenisté si před zápasem v Japonsku pochutnávají na místní kuchyni

Číst článek

Nejlepší tenistka na žebříčku chybí i Čechům, Tomáš Berdych ale svou absenci avizoval už dlouho dopředu. V Japonsku tak budou o postup bojovat Lukáš Rosol, Radek Štěpánek a Jiří Veselý.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme