Fotbalista Martin Fenin se jako amatér vrací do Teplic

Fotbalista Martin Fenin se po konci v pražské Slavii vrací do Teplic, kde začal svoji kariéru. Šestadvacetiletý útočník od úterý trénuje se severočeským týmem a v klubu bude zatím působit do léta jako amatér.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Před teplickým gólmanem Tomášem Grigarem slávista Martin Fenin a v kotrmelcích bek Tomáš Vondrášek.

Před teplickým gólmanem Tomášem Grigarem slávista Martin Fenin a v kotrmelcích bek Tomáš Vondrášek. | Zdroj: ČTK

„Sedli jsme si spolu a nastavili jsme si pravidla. To, co bylo, bylo. Nezajímá mě, že byl slavný hráč, který hrál bundesligu. Vím, že není svatý, ale také vím, že novináři umějí udělat z komára velblouda,“ uvedl na klubovém webu ředitel severočeského celku František Hrdlička.

Na Feninově angažmá v Teplicích se podílela i Česká asociace fotbalových hráčů, jejímž je členem. „Martin získal nový kontrakt a už delší dobu pracuje na tom, aby se vrátil do formy," uvedla předsedkyně asociace Markéta Haindlová.

„Jsme rádi, že se i s přispěním naší asociace podařilo jeho složitou situaci vyřešit. Přejeme mu, aby se mu podařilo jeho kariéru znovu nastartovat tím správným směrem," dodala předsedkyně hráčské organizace.

Šestadvacetiletý Fenin v Teplicích fotbalově vyrostl a otevřel si tam cestu do zahraničí. Stříbrný medailista z mistrovství světa dvacetiletých fotbalistů v roce 2007 přestoupil půl roku po šampionátu do Frankfurtu, po skvělém bundesligovém startu ale šla postupně jeho kariéra dolů.

Má nahradit Mahmutoviče

V srpnu 2011 zamířil do druholigové Chotěbuzi. V říjnu pak nešťastně vypadl z okna a vážně si při tom poranil hlavu. Přiznal, že trpěl depresemi.

Loni v lednu zamířil do pražské Slavie, ale restartovat kariéru se mu ani tam nepodařilo. Letos v únoru se v Edenu dohodl na předčasném ukončení kontraktu. Zájem o něj projevil nováček první ligy ze Znojma, ale Fenin se nakonec vrací do Teplic, kde by mohl pomoci zacelit v útoku mezeru při zranění Aidina Mahmutoviče.

V nejvyšší české soutěži odehrál Fenin 90 zápasů a vstřelil patnáct branek. Za dospělou reprezentaci odehrál šestnáct utkání, ve kterých dal tři góly.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme