Na Vysočině přibude policistů. Posílí hlavně obvodní oddělení

Počet policistů na Vysočině se zvýší o třicet. Přijdou především na obvodní oddělení. To znamená, že nepůjde o kancelářské síly, ale policisty, kteří budou pracovat přímo v terénu a chytat zločince.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový policejní prezident na Vysočině Radek Malíř

Nový policejní prezident na Vysočině Radek Malíř | Zdroj: ČTK

„Doufám, že posílíme i například hospodářskou kriminálku, která se zabývá daňovými úniky a podvody a dalšími těmito věcmi,“ řekl Českému rozhlasu nový krajský policejní ředitel Radek Malíř.

Sám prý neplánuje žádné velké turbulence. Změny však prý přijdou. Chce policii ještě více otevřít veřejnosti a hlavně chce zrychlit vyhodnocování stop, tedy aby stopy zajištěné na místě trestných činů byly vyhodnocovány pružněji.

To by podle něj mělo přispět k většímu objasnění trestné činnosti. Proto chce zlepšit spolupráci především s okolními ředitelstvími i Kriminalistickým ústavem.

Malíř od roku 2010 vedl policii v Pardubickém kraji, kde ho ale teď vystřídal policejní ředitel z Královehradeckého kraje a Miloš Trojánek z Vysočiny odešel šéfovat policii do Jihočeského kraje.

Michal Malý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme