Zdeněk Svěrák převzal ocenění za své audioknihy a představil novou - Po strništi bos

Trhá žebříčky prodeje CD i knih. Možná trochu překvapivým bestselleristou je Zdeněk Svěrák. Jeho laskavý humor se stal nejlepším prodejním artiklem českého knižního trhu a za povídky, které také sám načetl, dnes dostal dvojnásobnou platinovou desku. Aktuálně mu na CD nosičích vychází kniha Po strništi bos.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cenu Vladislava Vančury převzal v Berouně Zdeněk Svěrák

Cenu Vladislava Vančury převzal v Berouně Zdeněk Svěrák | Zdroj: ČTK

„Jak jsem starý, tak mě to dojímalo. A to já nemám rád, když je něco dojemného a herce to také bere,“ popisuje Zdeněk Svěrák, jak vznikala nahrávka podle jeho knihy Po strništi bos. Audiokniha je plná verze jeho vzpomínkové knihy.

Přehrát

00:00 / 00:00

O nové audioknize Zdeňka Svěráka mluvila Zuzana Vlčková

Příběh o ilegálním poslechu rádia a také pozdější vyzrazení toho nebezpečného tajemství, jsou skutečnou vzpomínkou Zdeňka Svěráka a také něčím, co si dodnes vyčítá.

„Můj syn Jan chtěl z těch protektorátních vzpomínek udělat film. Ale když jsem mu to před 11 lety odevzdal, tak řekl: hezké, ale na film to není,“ vypráví Svěrák.

„Tak jsem to dal k ledu a po deseti letech syn řekl: podívej se na to, třeba se na to podíváš jako na cizí látku a budeš ochoten ke změnám. Tak jsem to udělal - a ono to šlo.“

Scénář k filmu Po strništi bos napíše sám Zdeněk Svěrák. Syn Jan mu ale "dovolil" nejdřív dokončit rozpracované projekty.

Svěrákova kniha o tom, jak se stát odvážným klukem, byla s více než 56 tisíci prodanými výtisky, vůbec nejúspěšnější českou knihou roku 2013.

Zuzana Vlčková, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme