Mezi fanoušky českých tenistů se v Davis Cupu našli i domácí Japonci

Čeští tenisté si v semifinále Davis Cupu zahrají ve Francii. V jaké sestavě v září k zápasu odcestují, zatím není jasné. Jisté ale je, že ve sportovnějším prostředí, než teď poznali v Tokiu, už si jen sotva někde v zahraničí zahrají.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Českým tenistům nefandili v Japonsku opouze čeští fanoušci, ale i někteří domorodci

Českým tenistům nefandili v Japonsku opouze čeští fanoušci, ale i někteří domorodci | Zdroj: ČTK

Svěřencům kapitána Jaroslava Navrátila v hledišti dokonce fandili i někteří domácí Japonci, kteří si Česko zamilovali kvůli sportovním zážitkům.

Mezi takové patří i pan Uniaki, který má kolem sebe své blízké, všichni mávají českými vlaječkami a na sobě mají české hokejové dresy. Přitom jsou všichni zdejšími rodáky a žijí celý život v Japonsku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští tenisté mezi v utkání Davisova poháru na své straně i některé domácí fanoušky

„Mým koníčkem je mluvit česky a fandit České republice, ale jsem z Japonska a bydlím v Jokohamě,“ vysvětluje Uniaki, který, asi byste to snadno uhádli, má na sobě dres s číslem 68 se jménem Jaromíra Jágra.

„Byl jsem v roce 1998 v Naganu na finále hokejového turnaje. V roce 2000 jsem se začal učit česky, to už je čtrnáct let,“ mluví pan Uniaki velice dobře česky, ale jedné mé otázce vůbec nerozumí.

Jestli se na něj ostatní Japonci nezlobí, že fandí Česku. „Ne, to nikomu nevadí,“ pochopí po chvíli Uniaki, na co se ptám, ale evidentně nechápe, proč se na to ptám.

Že by mu měl mít někdo za zlé, že při sportu fandí soupeři, to by zřejmě Japonce jen tak nenapadlo.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme