Bývalý hokejista Padělek dostal za pojistný podvod tři roky s podmínkou

Bývalý hokejista Ivan Padělek odešel od Okresního soudu v Jihlavě s podmínkou. Společně se dvěma lékaři se dopustil pojišťovacích podvodů. Rozsudek není pravomocný, všichni tři odsouzení si ponechali lhůtu na odvolání.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý hokejista Ivan Padělek u soudu

Bývalý hokejista Ivan Padělek u soudu | Zdroj: ČTK

Padělkovi udělil soud tříletý trest s podmínečnou dobou čtyř let, lékaři Ladislav Čepera a Michal Kašpar dostali dva roky s dvouletou podmínkou.

Podle státního zástupce Kamila Špeldy ale mohl být jejich trest nižší, pokud by se obžalovaní k podvodům přiznali.

„Skutečně to pro ně mohlo skončit mnohem příznivějším způsobem, pokud bylo naznačeno upuštění od potrestání. I takovou alternativu si lze představit v krajním případě,“ řekl Špelda.

Někdejší hokejový útočník Ivan Padělek je odchovancem jihlavské Dukly. V minulosti hrál například ve Vsetíně, Vítkovicích nebo v ruském Chabarovsku.

Podle spisu Ivan Padělek podvodně uzavřel 40 pojišťovacích smluv a přikládal k nim lživé zdravotní posudky. Ty mu podepisovali a razítkovali odsouzení lékaři z brněnské fakultní nemocnice, kteří přitom klienty často ani neviděli. Jako zcela zdravého tak například označili muže s jednou ledvinou.

Po úspěšném uzavření smlouvy, která obsahovala falešné údaje o zdravotním stavu lidí, pak Padělek získal provizi. Pojišťovnu tak připravil o dva miliony korun.

Sám Padělek trvá na své nevině a zároveň tvrdí, že peníze z provizí se podle něj rozdělovaly mezi celý tým pojišťovacích agentů a sám získal maximálně polovinu z utržených peněz. Vinu odmítali i oba lékaři, podle jejichž verze za vyšetření Padělkových klientů dostali pouze poplatek 250 korun.

Petr Palovčík, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme