Soud osvobodil Jindřicha Strýce obžalovaného z legalizace výnosů z trestné činnosti

Plzeňský soud osvobodil Jindřicha Strýce, který byl obžalován z toho, že si za peníze získané prodejem drog koupil pozemek na Plzeňsku za zhruba 7 milionů korun. Podle soudce nebylo prokázáno, že se skutek stal. Rozsudek není pravomocný.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jindřich Strýc

Jindřich Strýc | Foto: Monika Červená | Zdroj: Český rozhlas

Za legalizaci výnosů z trestné činnosti hrozilo Jindřichu Strýcovi až šest let vězení a zabavení pozemku.

Podle obžaloby příjmy Jindřicha Strýce, které měl z invalidního důchodu a z dorovnání za úraz, nemohly být v takové výši, aby mohl v roce 2010 během jednoho měsíce uložit po částkách na účet více než 4 miliony korun.

Tyto peníze pak podle obžaloby použil na koupi pozemku za 7 milionů korun, který byl následně nabízen k prodeji za 21 milionů korun. Podle soudu není jasné, odkud peníze pocházejí, ale obžalobě se nepodařilo prokázat, že Jindřich Strýc na koupi použil i peníze z prodeje drog.

Obhajoba se vzdala práva na odvolání, státní zástupce se na místě odvolal. Případ tak bude projednávat krajský soud. Osmapadesátiletý Jindřich Strýc dostal už loni za obchodování s drogami podmínku.

Monika Červená Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme