Celý zápas jsme kontrolovali, těší boleslavského útočníka Vrbatu

V baráži o hokejovou extraligu znovu uspěla Mladá Boleslav. Středočeši porazili Olomouc 4:1 a v čele tabulky mají tříboký náskok právě na Hanáky. Domácí byli od začátku zápasu lepším týmem. Zdobila je větší útočná aktivita, důraz v zakončení a také dobrá obrana.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mladoboleslavský útočník David Vrbata slaví sedmý gól svého týmu proti Liberci

Mladoboleslavský útočník David Vrbata slaví sedmý gól svého týmu proti Liberci | Zdroj: ČTK

„Chtěli jsme být produktivní, protože v prvním zápase, který jsme tu odehráli, jsme měli hodně šancí, ale neproměnili jsme je. Teď jsme góly dali a celý zápas jsme kontrolovali,“ zhodnotil zápas boleslavský útočník David Vrbata.

Právě aktivita přinesla boleslavským hokejistům dobrý výsledek. „Na konci sezony, kdy trošku ubývá sil, je aktivita dobrý recept. Zvlášť doma, když přišlo hodně lidí. Splnilo to účel a máme tři body,“ dodal Vrbata.

Přehrát

00:00 / 00:00

S hráči Bruslařského klubu mluvil v Mladé Boleslavi Pavel Petr

V případě vítězství v dalším zápase si Mladá Boleslav pojistí návrat do extraligy. „Dokud to nebude jasné, je zbytečné o tom mluvit. Musíme se soustředit na sebe a pokusit se v příštím zápase urvat tři body. Potom uvidíme, jak bude tabulka vypadat,“ varuje David Vrbata.

„Je to úžasný pocit, když se takhle daří. Doufám, že to takhle půjde dál, dotáhneme to do vítězného konce a postoupíme,“ přeje si jedenadvacetiletý útočník Pavel Musil, který do Boleslavi přestoupil v průběhu sezony a baráž hraje poprvé v kariéře.

Pochvaluje i pohodu v mužstvu. „Daří se celou baráž, ale párkrát jsme dostali přes pusu. Ale oklepali jsme se, padají nám tam góly a všichni mají snad nejlepší formu, jakou snad můžou mít,“ těší mladého útočníka.

Mladá Boleslav má aktuálně v čele baráže 17 bodů. Olomouc na druhé pozici získala 14, třetí Chomutov 9 a čtvrté Kladno 8 bodů.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme