Máme kvalitu na to, abychom dohráli sezonu bez porážky, věří sparťan Dočkal

Fotbalisté Sparty potvrdili roli favorita a v dalším ligovém derby nedali Slavii šanci. Doma na Letné svého největšího rivala porazili 3:0. Slavia má na sestupové pozice náskok jediného bodu, naopak Sparta dál jistě míří za titulem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bořek Dočkal se raduje z třetího gólu Sparty v derby proti Slavii

Bořek Dočkal se raduje z třetího gólu Sparty v derby proti Slavii | Zdroj: ČTK

Symbolické pro situaci obou tradičních soupeřů je, že vítězství Sparty dokonal třetí brankou odchovanec Slavie Bořek Dočkal.

„Na to, že jsem působil i ve Slavii, jsem nemyslel. Teď jsem ve Spartě a beru to tak, že jsme hráli proti největšímu rivalovi,“ přiznal po utkání Dočkal, který nostalgií netrpí a ocitl se na příjemnější straně barikády, což bylo zřetelně patrné i na hřišti.

Přehrát

00:00 / 00:00

Se sparťanem Bořkem Dočkalem mluvil po derby Jan Kaliba

„Cítil jsem, že máme zápas pod kontrolou a pokud bychom sami soupeři nenabídli nějakou situaci, tak si proti nám těžko něco vypracuje. Slávisté asi věděli, že když by s námi chtěli hrát otevřený fotbal, tak by to pro ně bylo ještě o něco těžší,“ myslí si sparťanský záložník.

Podle něj zápas oživil fakt, že Slavia nastoupila do druhého poločasu se dvěma útočníky. „Napadali ve dvou hráčích, a když se nám podařilo je vykombinovat, tak se otevřelo více prostoru k tomu, aby byl zápas pro diváky zábavnější a záživnější, než v prvním poločase,“ dodal 25letý fotbalista.

Fotbalisté Sparty potvrdili roli favorita, v derby porazili Slavii 3:0

Číst článek

Fanoušci na tribunách nevynechali ani pokřiky, které se v minulém kole klasifikovaly jako nepřípustné a přerušoval se kvůli nim zápas. Tentokrát k tomuhle kroku hlavní sudí Jan Jílek nesáhl a hleděl si hry, děním na tribunách se rozptylovat nenechal.

„Rozhodčí by měl prvotně sledovat dění na hřišti. Kdo má jaké kompetence a co má sledovat na tribunách, není naše věc. Nic jsem nepociťoval,“ řekl Dočkal, který se svými spoluhráči ani ve 24. ligovém kole nepoznal hořkost porážky.

Sparta evropskou raritou

I díky tomu zůstala Sparta posledním fotbalovým týmem v Evropě, který v právě rozehraném ročníku nejvyšší soutěže ještě neprohrál.

„Rád bych takhle sezonu dohrál. Nevidím jediný objektivní důvod, proč bychom měli nějaký zápas prohrát. Může se to stát, zápas ovlivňuje řada faktorů, ale máme takovou kvalitu, abychom ligu dohráli bez porážky,“ věří Dočkal.

Spartě k tomu zbývá zvládnout posledních šest zápasů. Titul mohou na Letné teoreticky slavit už čtyři kola před koncem, záležet bude i na výsledcích druhé Plzně, která v neděli večer hostí Jihlavu.

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme