Semifinále Fed Cupu rozehraje Lucie Šafářová proti Saře Erraniové

Na Nové radnici v Ostravě bylo rozlosováno semifinálové utkání Fed Cupu, ve kterém se české tenistky střetnou s Itálií. Do první dvouhry nastoupí Lucie Šafářová proti Saře Erraniové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český fedcupový tým. Zleva Andrea Hlaváčková, Lucie Šafářová, nehrající kapitán Petr Pála, Petra Kvitová a Klára Koukalová.

Český fedcupový tým. Zleva Andrea Hlaváčková, Lucie Šafářová, nehrající kapitán Petr Pála, Petra Kvitová a Klára Koukalová. | Zdroj: ČTK

Sobotní dvouhry budou zahájeny ve 13 hodin a česká dvojka Lucie Šafářová, která je na žebříčku WTA na 26. místě, vyzve Saru Erraniovou. Italské jedničce patří 11. příčka a se Šafářovou má nerozhodnou bilanci 1:1.

Po úvodním singlu se střetne česká jednička Petra Kvitová s Camilou Giorgiovou, která dostala přednost před Robertou Vinciovou, i když je v žebříčku až čtyřiapadesátá. V prvním vzájemném duelu je velkou favoritkou česká hráčka, která stále figuruje v nejlepší světové desítce.

V posledním vzájemném utkání se loni v Palermu radovaly Italky, které obhajují fedcupové vítězství. České tenistky vyhrály Fed Cup v letech 2011 a 2012, Italky se kromě loňského titulu radovaly i v letech 2009 a 2010.

Druhý finalista vzejde z dvojice Austrálie – Německo. Češky by v případě postupu hrály v Austrálii, nebo by v domácím prostředí přivítaly Německo.

Los semifinále tenisového Fed Cupu ČR - Itálie (Ostrava, tvrdý povrch):

Sobota (13.00): Šafářová (22. WTA) - Erraniová (11.), Kvitová (6.) - Giorgiová (54.).
Neděle (12.00): Kvitová - Erraniová, Šafářová - Giorgiová, Koukalová, Hlaváčková - Vinciová, Knappová.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme