Italkám máme co oplácet, burcuje před fedcupovým semifinále Šafářová

České tenistky nemají důvod obávat se víkendového semifinále Fed Cupu s Itálií. Všechny tři nejlepší singlistky cítí v Ostravě formu, která je podpořená i solidními aktuálními výsledky. Petře Kvitové vyšel nedávný turnaj v Miami, Klára Koukalová prožívá životní sezonu a pozadu za nimi nezůstává ani Lucie Šafářová, nejzkušenější hráčka týmu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová postoupila v Charlestonu do třetího kola

Lucie Šafářová postoupila v Charlestonu do třetího kola | Zdroj: ČTK

Lucie Šafářová předvádí letos na své poměry velmi konzistentní výkony. Jen jednou v této sezóně prohrála s hůře postavenou hráčkou na žebříčku WTA.

„Kromě turnaje v Oaklandu jsem vždy prohrála jen s hráčkou Top 10. Byly to vyrovnané zápasy na 3 sety,“ přibližuje brněnská rodačka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lucie Šafářová je před utkáním s Itálií ve formě

Proti Itálii Šafářová navíc touží po odplatě. V Palermu před rokem vyřazení ve stejné fázi soutěže, a tudíž zmařenou šanci na třetí finále v řadě, oplakala.

„Máme jim co oplácet, touha po vítězství je obrovská. Máme výhodu domácího prostředí, takže doufám, že přijdou fanoušci a řádně nám pomůžou,“ přeje si 26. hráčka světového žebříčku.

Touha po týmovém úspěchu Lucii Šafářovou nabíjí i přesto, že by se už mohla řadit mezi fedcupové veteránky. V nejprestižnější soutěži ženských družstev hraje už jubilejní desátou sezónu.

„Roky plynou rychle. Můj první Fed Cup byl v Estonsku, kde jsem byla jako mladičká juniorka. S Michaelou Paštikovou jsem dokonce hrála debl. Už tenkrát jsem byla moc ráda, že se můžu zúčastnit,“ vzpomíná.

Fed Cup a Davis Cup by se měly změnit, říká legendární tenistka Mandlíková

Číst článek

Oddanost k týmové soutěži dostává u Lucie Šafářové ještě větší rozměr. V 27 letech se dostává na vrchol svých tenisových schopností. Za Fed Cup navíc žádné body do žebříčku, jako tomu je například u mužského Davis Cupu, nezíská.

„Kdybychom měly jako teď Němky letět v půlce sezony do Austrálie, tak by to bylo složité. Hráčku to může vyřídit až na 2 měsíce, může tak utéct hodně velká část sezony. Jsou to těžká rozhodování, když to ale jde, tak jsem ráda součástí týmu,“ vysvětluje Lucie Šafářová.

Radim Sajbot, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme