Finále extraligy volejbalistek začíná. Prostějov chce vyhrát pošesté v řadě

Ve finále volejbalové extraligy žen se střetnou dva nejlepší týmy posledních dvou let a zopakují si tak souboj o zlato z loňska. Domácí Agel Prostějov změří síly s Olympem Praha. První zápas série je na Hané na programu dnes od šestnácti hodin.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalistka Agelu Prostějov Andrea Kossányová

Volejbalistka Agelu Prostějov Andrea Kossányová | Foto: Tomáš Minarčík | Zdroj: Český rozhlas

„Sebedůvěra Olympu je větší než v předcházející sezoně, ale jsme na to připraveni,“ věří trenér prostějovského družstva Miroslav Čada. Olymp totiž dokázal Prostějov několikrát potrápit a jednou i porazit.

Prostějov bude bojovat o šestý titul v řadě. „Pokaždé je to trošku jiný pocit a nemenší motivace. Jsme soustředěné, dobře trénujeme a už v semifinále jsme hrály volejbal, jaký chceme,“ říká brazilská kapitánka Solange Soarezová, která byla u všech pěti předchozích vítězství.

Speciální bude série pro smečařku Andreu Kossányovou. „Každý zápas s Olympem je pro mě srdcová záležitost, protože jsem tam dlouho hrála. Nejsem s nikým kontaktu, ale potkáváme se v reprezentaci. Tím to bude zajímavější,“ uvědomuje si volejbalistka, která na Hanou přišla z Olympu.

Přehrát

00:00 / 00:00

S volejbalistkami Prostějova mluvil Tomáš Minarčík

„Hrozně se těšíme. Desetidenní trénink byl strašně dlouhý, ale jsme v dobré formě. V sérii s Brnem jsme se zlepšovaly zápas od zápasu a poslední zápas byl nejlepší,“ těší se na zápas libero Prostějova Julie Jášová.

První zápas začíná dnes ve čtyři hodiny odpoledne v Prostějově.

Tomáš Minarčík, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme