Jihočeští rybáři se musí připravit na změny v pravidlech

Sportovní rybáři zaplatí letos za celoroční povolenku o sto korun více. Český sportovní svaz už vysadil přes tři sta tun kaprů, do pstruhových revírů poputuje také třicet tisíc pstruhů a sivenů. Rybáři se ale musí připravit na některé změny v pravidlech rybolovu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pstruhová sezóna začala i na Harcovském potoce v Liberci

Pstruhová sezóna začala i na Harcovském potoce v Liberci | Foto: Ivana Bernáthová

„Rybář už není omezen tím, co s ponechanými úlovky udělá, může je i prodat. Chceme omezovat rybáře, kteří loví zvýšené množství ryb, které sami nemohou využít,“ odůvodňuje jednu z letošních změn pravidel rybolovu v Jihočeském kraji Rybářský technik Jihočeského územního svazu Českého rybářského svazu Tomáš Kepr.

Novinek je ale daleko více. Další z nich se týká těch, kteří si na jih Čech přijedou užít rybářskou dovolenou.

„Prodloužili jsme platnost krátkodobých povolenek, sedmidenní na desetidenní a čtrnáctidenní na šestnáct dnů. Cena povolenky zůstává stejná,“ říká hospodář Českého rybářského svazu v Českých Budějovicích Milan Hladík.

Rybáři by se měli letos dočkat i povolení čtyřiadvacetihodového rybolovu na Lipně v letních měsících.

Navíc se v letošním roce díky mistrovství světa v muškaření ve Frymburku objeví v jihočeských pstruhových revírech daleko více ryb, než v letech minulých.

Jitka Cibulová Vokatá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme