Fotbalisté Plzně zaváhali s Jihlavou, Boleslav si pojistila 3. místo

Fotbalisté Plzně ve 24. kole první ligy doma remizovali s Jihlavou 1:1. Jejich ztráta na lídra tabulky Spartu se tak rozrostla už na deset bodů. Sparta tak o titul přijde jen v případě, že v posledních šesti kolech čtyřikrát zaváhá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňský Daniel Kolář (vpravo) bojuje o míč s Jiřím Krejčím z Jihlavy

Plzeňský Daniel Kolář (vpravo) bojuje o míč s Jiřím Krejčím z Jihlavy | Zdroj: ČTK

V prvním poločase se diváci ve Štruncových sadech gólu nedočkali zejména zásluhou jihlavského gólmana Hanuše, který domácím zlikvidoval několik šancí.

Po 17 vteřinách druhé půle už ale kapituloval. Kovařík nacentroval, Hořava místo zpracování nechtěně přistrčil míč Ďurišovi, který zblízka propálil Hanuše.

Viktoria mohla přidat druhý uklidňující gól po šanci Wágnera, jenže také on si na Hanušovi vylámal zuby. V 82. minutě naopak udeřilo na opačné straně. Nejlepší střelec Jihlavy Harba našel centrem Mešanoviče a ten hlavou zařídil dělbu bodů.

Boleslav si upevnila 3. místo

Boleslavští ukončili v utkání s nováčkem ze Znojma sérii zahozených šancí v 19. minutě, kdy osamocený Koreš proti brankáři Hrubému nezaváhal. Pokračující tlak domácích přinesl druhou trefu Ščuka.

Znojmo sice rychle odpovědělo povedenou trefou Vašíčka, ale po změně stran se v rozmezí sedmi minut dvakrát prosadil boleslavský Magera. Výhru Středočechů 5:1 zpečetil proměněnou penaltou Ščuk. Boleslav tak má na třetím místě náskok tříbodový náskok před Teplicemi.

Dukla ukončila čekání na výhru

Dukla na jabloneckém hřišti spoléhala zejména na dobrou defenzivu a rychlé brejky. Ke gólům Pražanům pomáhali domácí vlastními chybami, Jablonec navíc zahodil několik velkých šancí, včetně pokutového kopu.

Dukla vedla od první minuty zásluhou Mareše, na jeho gól ještě dokázal odpovědět Jablonský. Poté už ale skórovali jen hosté. Do konce prvního poločasu se trefil z penalty Berger, který se trefil i po změně stran.

V samém závěru přidal čtvrtý gól hostů lobem téměř z poloviny hřiště nejlepší střelec pražského celku Zbyněk Pospěch. Dukla tak ukončila šest zápasů dlouhé čekání na výhru.

24. kolo první fotbalové ligy:

Viktoria Plzeň - Vysočina Jihlava 1:1 (0:0)
Branky: 46. Ďuriš - 82. Mešanovič. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Jiřík. ŽK: Limberský, Hejda - Vepřek, Krejčí, Kučera. Diváci: 10.846.

Baumit Jablonec - Dukla Praha 1:4 (1:2)
Branky: 22. T. Jablonský - 29. z pen. a 69. Berger, 1. Mareš, 90.+3 Pospěch. Rozhodčí: M. Paták - Pospíšil, Mokrusch. ŽK: Vrzal, Loučka - Mareš, Romera, Rada. Diváci: 2058.

FK Mladá Boleslav - 1. SC Znojmo 5:1 (2:1)
Branky: 34. a 68. z pen. Ščuk, 63. a 70. Magera, 19. Koreš - 37. Vašíček. Rozhodčí: Marek - Štěrba, Hock. Bez karet. Diváci: 3159.

Mirko Vasić, Michal Jurman, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme