Obyvatelé Týnce na Břeclavsku si stěžují na nesnesitelné vytí psí smečky

Už několik let nemohou obyvatelé Týnce na Břeclavsku v noci pořádně spát. Ruší je štěkot asi třiceti psů, které chová na malém dvorku přímo uprostřed vesnice jeden z místních. Minulý týden přijeli chov zkontrolovat i inspektoři z Krajské veterinární správy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

psi

psi | Foto: Jan Rosenauer

„Vzbudili vás desetkrát, dvanáctkrát za noc. Ti psi utíkali a honili nás po vesnici. A toho smradu,“ stěžovali si lidé z okolních domů.

I na jejich popud se případem začala zabývat Krajská veterinární správa. „Společně jsme prakticky dospěli ke konsenzu, když jsme si prohlédli chov a zkontrolovali ho, že v podstatě není porušovaný zákon na ochranu zvířat, ale bohužel je porušováno vzájemní soužití zvířat a člověka,“ říká inspektor Dušan Bill.

Chovatele se Českému rozhlasu zatím nepodařilo zkontaktovat. Podle Krajské veterinární správy by ovšem měl většinu psů v nejbližších dnech věnovat útulku.


Zvětšit mapu

Štěpánka Kadlečková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme