Z potopeného trajektu Sewol vyprostili potápěči 181 těl, po více než stovce stále pátrají

Ani po deseti dnech od potopení trajektu Sewol ještě záchranáři nenašli všechny pasažéry. Z vraku zatím vytáhli 181 těl. Po zhruba 100 dalších pátrají. Do záchranných prací by se měla zapojit i americká armáda. Nehoda lodi Sewol je nejhorší tragédií v historii země.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ambulance odváží těla cestujících, kteří byli na potopeném trajektu Sewol

Ambulance odváží těla cestujících, kteří byli na potopeném trajektu Sewol | Zdroj: Reuters

„Americké námořnictvo vysílá do oblasti své specializované plavidlo Safeguard. Na místě nehody by mělo být zítra ráno,“ řekl jihokorejský šéf pobřežní stráže Ko Mjung-suk.

Do pokračujících záchranných prací by měli být zapojeni i další jihokorejští amatérští potápěči. Pomáhat budou nově i experti s potápěčským zvonem. Zařízením, které umožňuje potápěčům pobývat pod vodou déle.

Příčina nehody zatím není známá. Vyšetřovatelé se zaměřili na možnost lidské chyby nebo technické závady. Agentura Reuters uvádí, že loď vezla asi třikrát těžší náklad, než pro ni bylo doporučené.

Policie zatkla 20 z 29 členů posádky a majiteli společnosti, který trajekt provozoval, zabavila majetek.

Potopení trajektu Sewol | Foto: Český rozhlas

Kateřina Procházková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme