Čeští hokejoví junioři vybojovali na světovém šampionátu stříbrné medaile

Ve finále mistrovství světa hokejistů do osmnácti let prohrála česká reprezentace se Spojenými státy 2:5. Přesto se ale raduje ze stříbrných medailí. V této věkové kategorii je to poprvé v historii, co jsou Češi na lepším než třetím místě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost českých hokejistů z gólu. Zleva: Lukáš Kovář, Vladimír Svačina a Tomáš Vincour

Radost českých hokejistů z gólu. Zleva: Lukáš Kovář, Vladimír Svačina a Tomáš Vincour | Zdroj: ČTK

O průběhu utkání rozhodlo prvních osm minut. V tomto čase už totiž hokejisté Spojených států vedli 3:0 po brankách Doughertyho, Matthewse a Milana. Na konci první třetiny pak dal naději českému týmu Jiří Smejkal.

Mladý útočník byl důrazný na brankovišti a 33 sekund před první sirénou dorazil střelu Radka Veselého za záda amerického gólmana Nedeljkovice.

Na začátku druhé části ale opět skóroval tým Spojených států. Po brankách Larkina a Matthewse to bylo ve 27. minutě už 1:5 v neprospěch týmu Jakuba Petra. David Kaše pak ještě zkorigoval na 2:5, ale víc už se český tým soupeři nepřiblížil.

Mistrovství světa hokejistů do 18 let v Lappeenrantě (Finsko):
Finále:
ČR - USA 2:5 (1:3, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Smejkal (Veselý, Chlapík), 34. D. Kaše (Rašner, Špaček) - 1. Dougherty (Milano, Eichel), 7. Matthews (Connor, Collins), 8. Milano (Belpedio, MacLeod), 22. Larkin (Milano), 27. Matthews (Fortunato)
Rozhodčí: Kaukokari (Fin.), Wehrli (Švýc.) - Malmqvist (Švéd.), Pesonen (Fin.)
Vyloučení: 3:3, využití: 1:0
Diváci: 3338
Sestavy:
ČR: Vaněček - Pyrochta, Mašín, Ščotka, Rašner, Mikliš, Zbořil, Havlín - Pastrňák, Karabáček, Zacha - D. Kaše, Vrána, Špaček - Veselý, Smejkal, Chlapík - Vopelka, Kuťák, Ordoš - Černoch. Trenér: Jakub Petr
USA: Nedeljkovic - Dougherty, Fortunato, Glover, Belpedio, Collins, Hanifin, MacLeod - Eichel, Tuch, Milano - Bjork, Larkin, Hitchcock - Gersich, Matthews, Connor - Wegwerth, Pavelek, Stevens - Fiegl. Trenér: Danton Cole

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme