Facebook byl v Česku chvíli nedostupný, stává se to prý častěji

České uživatele sociální sítě Facebook zasáhl dopoledne částečný výpadek. Na takzvané zdi se nezobrazovaly aktuální příspěvky a také mobilní aplikace fungovaly v omezeném režimu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Facebook (ilustrační foto)

Facebook (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Podle internetového analytika serveru Lupa.cz Daniela Dočekala k podobným výpadkům dochází na Facebooku a podobných sociálních sítích poměrně často. „Klidně i několikrát za týden,“ vysvětluje Dočekal.

Jak dodává, výpadky bývají poměrně krátké, několikrát do roka se ale stane, že jsou i několikahodinové.

Přehrát

00:00 / 00:00

O výpadku Facebooku hovořil internetový analytik Daniel Dočekal

„Nejčastěji za to může výpadek nějakého zařízení, databáze nebo síťového prvku, případně chyba, kterou způsobil programátor,“ dodává Dočekal.

Podobné problémy jsou navíc většinou omezeny pouze na určitou oblast nebo skupinu uživatelů. Jinde tak výpadek sociální sítě její uživatelé vůbec nezaznamenají.

Nedostupnost Facebooku by se podle Dočekala neměla dotknout ani firem, které dnes běžně sociální sítě využívají ke komunikaci se svými zákazníky.

Společnosti mají totiž i další komunikační kanály jako telefonní linky, webové stránky či e-mail.

„Na Facebooku je navíc jenom zhruba polovina české populace, takže té druhé se jeho výpadky vůbec netýkají,“ upozorňuje Dočekal.

Facebook | Foto: Michal Jindra

Zuzana Petráňová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme