Po cyklostezce mezi Hradcem Králové a Pardubicemi by se mohlo jezdit možná už příští rok

Možná už v příštím roce by se mohli první lidé pohodlně svézt na kole po cyklostezce mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Předpokládá to alespoň Jiří Horák, starosta Vysoké nad Labem a zároveň zástupce Dobrovolného svazku obcí Hradubická labská, který stavbu cyklostezky připravuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jarní počasí si užívali cyklisté a bruslaři na cyklostezce na Příluku ve Zlíně

Jarní počasí si užívali cyklisté a bruslaři na cyklostezce na Příluku ve Zlíně | Zdroj: ČTK

Cyklostezka je kvůli jednoduššímu získání potřebných dokumentů rozdělená na čtyři úseky. Dva krajní – tedy ty nejblíž Hradci Králové a Pardubicím – by mohly být hotové už v příštím roce.

„Pokud letos vyřídíme papíry, a já věřím, že jo, že letos územní rozhodnutí a možná i stavební povolení dostaneme, tak příští rok by se mělo začít stavět. A když jsou peníze, tak to je všechno postavené během pár měsíců, takže když to všechno půjde, příští rok bude hotovo,“ věří Jiří Horák.

Přehrát

00:00 / 00:00

O stavbě cyklostezky z Hradce do Pardubic mluvil se starostou Vysoké na Labem redaktor Jiří Fremuth

Cyklisté by už pak mohli poměrně pohodlně mezi oběma městy jezdit. Zbývající úseky lze totiž podle Horáka projet na kole už teď, byť po nezpevněných cestách.

Cyklista podle něj muset na trase dvakrát přejet řeku. Jednou u Vysoké nad Labem a podruhé v katastru obce Dříteč.

„Tohle jsme museli zásadně změnit. Na levém břehu byly zásadní nesouhlasy majitelů pozemků, tam jsme tu cyklostezku nemohli nikam umístit. Na pravém břehu Labe využijeme současnou síť cest obecních,“ dodal Horák.

Labská cyklostezka | Foto: Český rozhlas

Jiří Fremuth, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme