Experti zkoumají plachtu vyplavenou v Austrálii. Může být z pohřešovaného letu MH370

Malajsijské úřady čekají na potvrzení, jestli umělohmotná plachta vyplavená na australském pobřeží pochází ze ztraceného letu MH370. Chtějí také zjistit, co přesně předcházelo neštěstí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Malajsijský ministr dopravy Hishammuddin Hussein ohlásil sestavení mezinárodního vyšetřovacího týmu

Malajsijský ministr dopravy Hishammuddin Hussein ohlásil sestavení mezinárodního vyšetřovacího týmu | Zdroj: Reuters

"Vláda dnes ráno prodiskutovala a schválila vytvoření mezinárodního vyšetřovacího týmu, který má prozkoumat incident letu MH370," řekl malajsijský ministr dopravy Hišamudín Husajn. Podobné neštěstí by se podle něj už nemělo opakovat.

Mezitím podmořská ponorka Bluefin-21 dokončuje desátý pokus o nalezení černých skříněk. Zatím prozkoumala 80 % z vymezeného území mořského dna, nic ale nenašla.

Boeing 777 mířící z Kuala Lumpuru do Pekingu zmizel dispečerům asi po tři čtvrtě hodině letu na počátku března. Zatím dál není zcela jasné, zda se dostalo do potíží, případně to, proč nevyslalo žádný nouzový signál.

Malajsijský premiér Najib Razak se teď těší na víkendovou návštěvu amerického prezidenta Baracka Obamy v zemi.

Doufá totiž, že díky ní získá zpět alespoň část své popularity, o kterou přišel kvůli marným snahám o nalezení letadla.

Pátrání po troskách pohřešovaného letoun z letu MH370 stále pokračuje | Foto: Reuters

mkp, Viktor Daněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme