Jihokorejští záchranáři už prohledali většinu vraku, přes 150 pasažérů je stále nezvěstných

Jihokorejští potápěči se dostali i do jídelny trajektu Sewol, kde v době nehody pobývala velká část pasažérů. Z lodi už vytáhli 146 těl, po dalších více než 150 stále pátrají. V akci je dnes přes 200 lodí, 30 helikoptér nebo letadel a přes 500 záchranářů. S prohledáváním trajektu pomáhají i speciální přístroje se sonary.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Korea, trajekt, Sewol, záchranáři

Korea, trajekt, Sewol, záchranáři | Zdroj: Reuters

Počet potvrzených obětí v posledních hodinách poměrně rychle rostl, teď se ale záchranné práce zřejmě znovu zpomalí.

Potápěči se totiž budou muset probourat hlouběji do vraku, do dalších kajut, i když většinu lodi už se jim podařilo prohledat. Naděje, že tam najdou nějaké přeživší je mizivá.

Už týden pátrají na pobřeží Jižní Koreje stovky záchranářů po obětech lodního neštěstí.

Práci jim ztěžují náročné podmínky jako silné podmořské proudy a špatná viditelnost. Šest potápěčů museli lékaři ošetřit s příznaky dekompresní nemoci.

Nehoda trajektu Jihokorejce semkla. Záchranářům pomáhají stovky dobrovolníků

Číst článek

Se záchrannými pracemi je třeba pospíchat, jelikož těla se začínají rozkládat a je těžké je identifikovat.

Jihokorejská policie už v souvislosti s nehodou zatkla celkem 11 členů posádky trajektu, včetně kapitána. Vyšetřuje je kvůli možnému zavinění nehody i pozdě vydanému příkazu k evakuaci.

V jihokorejském městě Ansan, odkud většina pasažérů, převážně studentů tamní střední školy pocházela, dnes otevřeli památník k uctění obětí.

Potopení trajektu Sewol | Foto: Český rozhlas

Kateřina Procházková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme