Fotbalisté Chelsea chtějí v LM zabránit španělskému finále

V ryze španělskou záležitost se může změnit finále tohoto ročníku fotbalové Ligy mistrů. První krok k tomu udělal drtivou výhrou na hřišti mnichovského Bayernu a postupem Real Madrid. Teď je na tahu Atlético Madrid. To po úvodní bezbrankové remíze bude hrát na hřišti londýnské Chelsea.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trénink fotbalového klubu Chelsea 29. srpna v Praze před zápasem o Superpohár s Bayernem Mnichov. Trenér José Mourinho.

Trénink fotbalového klubu Chelsea 29. srpna v Praze před zápasem o Superpohár s Bayernem Mnichov. Trenér José Mourinho. | Zdroj: ČTK

Všem aktérům utkání by se mohly hodit nejen fotbalové dovednosti. Domácí tým se totiž chystá boj o finále proměnit tak trochu v šachovou partii.

„Začíná se znovu, úvodní výsledek 0:0 neznamená vůbec nic,“ říká kouč Chelsea José Mourinho. Pokud je možné něco vůbec dopředu očekávat, pak je to fakt, že duel na Stamford Bridge se určitě změní ve velkou taktickou bitvu obou trenérů.

„My hrajeme doma, jim vyhojuje remíza se vstřeleným gólem. Je to těžké a nepředvídatelné, nikdo nebude v nějaké jasné výhodě,“ potvrzuje Mourinho, že překvapivé taktické plány a jejich následná realizace budou alfou a omegou úspěchu v duelu dvou extrémně vyrovnaných soupeřů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Chelsea chtějí v LM zabránit španělskému finále

Atlético bude možná v mírné psychické výhodě. Jsou totiž jediným týmem, který v letošní sezóně evropských pohárů ještě neprohrál. Svěřenci kouče Simeoneho se navíc mohou výrazně zapsat do klubové historie.

Společnými silami by totiž posunuli klub z hlavního španělského města teprve podruhé v historii do finále nejprestižnější evropské pohárové soutěže. Poslední účast Atlética v boji o prestižní trofej je navíc už 40 let stará. V tomhle směru je ale možné najít i určitou slabinu španělského výběru.

„Je to velký zápas pro oba týmy. My jsme myslím ale o trochu zkušenější, hráči Atlética v podobné pozici nikdy nebyli a to by mohlo hrát v náš prospěch. Půjdeme za postupem do finále na 100 procent,“ slibuje kapitán Chelsea John Terry.

Zkušený stoper by podle informací z předzápasového tréninku mohl po zranění do semifinálové odvety naskočit. A právě jeho zkušenosti z podobně důležitých zápasů by se mohly Chelsea na hřišti hodit.

Finále Ligy mistrů bude madridskou záležitostí. Atlético porazilo Chelsea

Číst článek

Aktuálně o to víc, že budou londýnskému mužstvu chybět kvůli karetnímu trestu Frank Lampard a John Obi Mikel. Stejně tak po zranění z úvodního zápasu nenastoupí brankář Petr Čech.

Utkání, které začne ve 20:45, odpoví nejen na to, kdo uspěje v taktické bitvě zkušenosti a útočné dravosti, ale i na otázku, jestli se fotbaloví fanoušci z Pyrenejského poloostrova nedočkají 24. května v Lisabonu přeci jen ryze španělského finále.

Mirko Vasić, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme