Překvapení se nekonalo. Basketbalistky USK prohrály s Jekatěrinburgem a v EL končí

Basketbalistky USK Praha si Final Four Evropské ligy nezahrají. Na turnaji v Jekatěrinburgu se jim nepodařilo porazit favorizovaný domácí tým a po výsledku 56:71 skončily Pražanky ve čtvrtfinálové skupině B na třetím nepostupovém místě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání skupiny C 14. kola Evropské ligy basketbalistek: ZVVZ USK Praha - Mondeville, 6. února v Praze. Noel Kuinová z Mondeville (vlevo) a Kateřina Elhotová z USK.

Utkání skupiny C 14. kola Evropské ligy basketbalistek: ZVVZ USK Praha - Mondeville, 6. února v Praze. Noel Kuinová z Mondeville (vlevo) a Kateřina Elhotová z USK. | Zdroj: ČTK

Vysokoškolačky si cestu za postupem zkomplikovaly v úterý, když nestačily na ruský Orenburg, který navíc ve středu prohrál s francouzským Bougres o 13 bodů. Svěřenkyně trenérky Hejkové tak proti úřadujícímu šampionovi soutěže Jekatěrinburgu musely nutně zvítězit.

„Rozhodly 2 body ze zápasu s Orenburgem, bude nás to ještě dlouho mrzet. Nemůžeme říct, že bychom hrály s menším nasazením než proti Jekatěrinburgu, nepříjemných okolností ale bylo v úterním zápase až moc,“ potvrdila Natália Hejková Radiožurnálu, že zlomovým bodem byla právě prohra s Orenburgem.

V sestavě Praženek kvůli zranění chyběly tradiční opory Dubljevičová a Vítečková, celek USK se přesto proti favoritovi dostal do několikabodového vedení, jenž si český mistr udržoval až do 15. minuty.

Naděje na senzační výsledek ale vymizely vzápětí. Elhotová se Stejskalovou sice úspěšnými trojkami ještě navýšily náskok svého mužstva, jenže pak trenér Jekatěrinburgu na palubovku poslal své nejlepší hráčky včele s Dianou Taurasiovou a po sérii 12 bodů v řadě se skóre obrátilo.

Vyčerpané basketbalistky USK už na zlepšenou hru ruského klubu reagovat nedokázaly a svoji šanci tak dostaly náhradnice jako například mladá reprezentační rozehrávačka Lenka Bartáková.

V tabulce první Jekatěrinburg doplnil na druhém postupovém místě tým Bourges. Třetí příčka pro USK znamená i tak nejlepší výsledek v historii. Z českých celků bylo lepší jen Brno, které v roce 2006 dokonce celou Euroligu vyhrálo.

Ze skupiny A se do závěrečné fáze turnaje kvalifikovaly turecké celky Fenerbahce a Galatasaray.

Výsledky finálového turnaje Evropské ligy basketbalistek

Skupina B:

Jekatěrinburg - ZVVZ USK Praha 71:56 (13:16, 36:27, 59:41)

Nejvíce bodů: Taurasiová 18, Parkerová 16, Grudaová 14, Nolanová 10 - Robinsonová 13, Vaughnová 8, Elhotová a Palauová po 7. Fauly: 16:17. Trestné hody: 14/11 - 15/10. Trojky: 4:4

Tabulka:
1. Jekatěrinburg 3 3 0 233:146 6

2. Bourges 3 1 2 159:190 4

3. USK Praha 3 1 2 167:179 4

4. Orenburg 3 1 2 156:200 4

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme