Jaromír Jágr pojede na MS v Bělorusku a další sezonu odehraje opět v New Jersey

Hokejový útočník Jaromír Jágr se v Praze připojil k reprezentačnímu týmu a trenérovi Vladimíru Růžičkovi potvrdil, že bude startovat na květnovém mistrovství světa v Minsku. Opora New Jersey odehraje i turnaj Oddset Hockey Games v závěru tohoto týdne ve Stockholmu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr před tréninkem v pražských Letňanech

Jaromír Jágr před tréninkem v pražských Letňanech | Zdroj: ČTK

Vladimír Růžička chtěl dát původně Jaromíru Jágrovi volno, ale dvaačtyřicetiletý útočník chce podle koučových slov do Švédska jet a chce se rozehrát. V Letňanech prošel Jágr špalírem dětí, rozdal pár autogramů a pak vyrazil na trénink. Růžička také uvedl dva hráče, se kterými by měl útočník New Jersey hrát – Jiří Hudler a Tomáš Rolinek.

Vladimír Růžička říkal, že nebude dávat Jágrovi zase tolik prostoru, a že si ho bude šetřit na ty důležité zápasy. Na srazu národního týmu v Praze Jágr také uvedl, že se před návratem do Evropy a před startem na světovém šampionátu domluvil s vedením New Jersey na nové smlouvě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na tréninku hokejové reprezentace v pražských Letňanech byl reportér František Kuna

Jediným hráčem, který je nyní v národním týmu a na Švédské hokejové hry nepojede, je Roman Červenka, který má problémy s průduškami, ale pro MS s ním trenér počítá.

Ohledně posil z NHL jsou ve hře ještě dvě jména – Vladimír Sobotka a Roman Polák, protože jejich St. Louis vypadlo z bojů o Stanley Cup, ale oba hráči musí projít ještě zdravotní prohlídkou. Pak jsou tam ještě Tomáš Hertl a Jan Hejda, kteří se svými týmy bojují v NHL.

Zajímavostí je, že hokejista Jakub Klepiš z pražského Lva se nezapojí do 7. finálového duelu KHL a doplní tým Vladimíra Růžičky. Zbylí hráči z KHL by se měli k týmu připojit po Švédských hokejových hrách.

Na MS přijede i Jakub Kindl

Obránce Detroitu Jakub Kindl je třetí posilou české hokejové reprezentace z NHL pro mistrovství světa v Minsku. Sedmadvacetiletý hokejista má za sebou bodově nejlepší sezonu v zámoří. V 66 zápasech dal dvě branky a na 17 jich přihrál. V reprezentaci hrál naposledy v prosinci 2012 na Channel One Cupu v Moskvě.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme