I málo může znamenat hodně, na Slavii si zvykají na záchranářský herní styl

Ještě před lety šlo o všední záležitost hraničící se samozřejmostí či jistotou, ale časy se mění. Fotbalisté Slavie chtějí vyhrát dva ligové zápasy v řadě, což se jim v této sezoně ještě nepovedlo. Pokud sešívaní porazí v utkání 27. kola Příbram, výrazně si tím pomohou v boji o záchranu v nejvyšší domácí soutěži.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie v letošním ročníku nemají moc důvodů k radosti

Fotbalisté Slavie v letošním ročníku nemají moc důvodů k radosti | Zdroj: ČTK

Nizozemský trenér Slavie Alex Pastoor měl po příchodu do Edenu plány smělejšího rázu, a je otázkou, jestli je ještě vůbec dokáže realizovat.

Jako vyslanec země "totálního" fotbalu s ryze útočným rozestavením 4-3-3 zatím velice těžko hledá byť jen jediného forvarda, a když už se za těch pár týdnů půstu konečně dočkal se svými svěřenci výhry, tak trochu jiným způsobem, než by ještě před několika týdny čekal.

Přehrát

00:00 / 00:00

V bojích o záchranu na Slavii zjišťují, že i málo může znamenat hodně

Maximální bojovnost na úkor technických dovedností, to je typický znak zdejších záchranářských bojů, při kterých jsou často platnější jednoduché pokyny než sáhodlouhé taktické přípravy.

„Detailní rozbor hry je dnes potřeba. Těch pokynů ale nemůže mít fotbalista moc, protože pak už neví, co by měl dělat. V jednoduchosti je krása. Jasně a jednoduše, tak je to nejlepší,“ říká i z vlastní zkušenosti sportovní ředitel klubu a ještě poměrně nedávno záložník sešívaných Karol Kisel.

Jako hráč pamatuje Kysel časy, kdy si fotbalisté Slavie i v nejistotě a svízelné ekonomické situaci klubu počínali na trávníku sebevědoměji a elegantněji než teď. Nemluvě o dobách ještě dřívějších, kdy byly dvě ligové výhry samozřejmostí.

Trenér Šilhavý povede fotbalisty Jablonce. Smlouvu podepsal na 3 roky

Číst článek

Sešívaní už jsou pět let bez pohárové Evropy a dva zápasy v nejvyšší domácí soutěži vyhráli naposledy loni v květnu. Ale časy se zase změní, věří Karol Kisel.

„Procházíme teď problémovým obdobím, co se už vleče déle. Je potřeba se přes to dostat. Předtím ale také byly problémy a najednou byl titul. V takových vlnách to jde docela rychle. Tuhle sezonu se musíme zachránit, jiný cíl nemáme,“ doufá sportovní ředitel klubu.

Slavie dnes hraje o záchranu v nejvyšší domácí soutěži a jistě nejenom kvůli ekonomické situaci z minulých let. Jakub Diviš, Pavel Eliáš, Bořek Dočkal, Lukáš Vácha, Jan Kovařík, Milan Černý, Štěpán Koreš či Jiří Štajner, to všechno jsou buď odchovanci, nebo členové mládežnických výběrů Slavie dřívějších let. A všichni teď nastupují v týmech, které jsou v Gambrinus lize v horní polovině tabulky.

Jaroslav Plašil, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme