Den pro Pustevny bude probíhat v amfiteátru Dřevěného městečka, ve vysílání ČRo i na webu

Sbírka na pomoc Pustevnám, kde před dvěma měsíci požár zničil historickou chatu Libušín, už přinesla přes čtyři a půl milionu korun. A zítra by se tato částka mohla opět významně zvýšit o vstupné ze Dne pro Pustevny, který pořádá Český rozhlas v amfiteátru Dřevěného městečka v Rožnově pod Radhoštěm. Koncert bude k vidění i na internetu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Libušín, Pustevny, po požáru

Libušín, Pustevny, po požáru | Foto: Jakub Hritz

Den pro Libušín v Rožnově pod Radhoštěm potrvá od deseti do devatenácti hodin. Program v Dřevěném městečku zahájí Zora Jandová s Rádiem Junior. Těšit se můžete na umělecké dílny a ukázky výroby z papíru, proutí, vlny, hlíny, předení na kolovratu a řezbářství. Návštěvníci také uvidí, jak vypadá rozhlasová práce.

Od 12 do 19 hodin se v amfiteátru rožnovského skanzenu budou střídat Radhošť Trojanovice, Two Voices, Dasha a Jana Smigmator, Fleret, Javory, Buty a Spirituál kvintet.

Pokud to máte do Rožnova pod Radhoštěm daleko, můžete sledovat přenos na internetu na denpropustevny.cz, večerní část koncertu odvysílá od 17 hodin Český rozhlas Dvojka.

Jak pomoct Libušínu:
- převodem libovolné peněžní částky na účet: 555 484 555/0300,
- zasláním dárcovské sms ve tvaru: DMS(mezera)PUSTEVNY na číslo 87777,
- návštěvou Dne pro Pustevny s ČRo ve skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm 3. května (10.00 až 19.00).

Sbírka na pomoc Pustevnám, kterou inicioval Český rozhlas, dosud přinesla 4.665.618 korun. Na účet poputuje také výtěžek ze vstupného, které se na Dni pro Pustevny vybere. Základní vstupné stojí 120 korun, děti a důchodci zaplatí 80 korun a za rodinné vstupné 240 korun.

Zároveň budou přibývat peníze z dárcovských DMS zpráv, které můžete posílat už teď na číslo 87777 ve tvaru DMS mezera Pustevny.

V sobotu mezi 10. a 19. hodinou můžete zavolat i na speciální linku do call centra. Popovídat si můžete třeba s moderátorkou Hanou Švejnohovou, houslovým virtuózem Jaroslavem Svěceným, psychiatrem Janem Cimickým nebo třeba se socioložkou Jiřinou Šiklovou.

Rekonstrukce Libušína bude stát 83 milionů korun. Část zaplatí pojišťovna, část přispěje stát a také sbírka Českého rozhlasu.

„V průběhu těchto dní si najmeme firmu, která nám udělá zabezpečení. Z hlediska rychlosti a kapacity si musíme najmout nějakou projekční firmu, která nám udělá prováděcí projekt. Kdyby to bylo v příštím roce ve velké fázi, byl bych šťastný,“ říká ředitel Valašského muzea v přírodě Jindřich Ondruš.

Martin Karlík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme